Extra beveiligingsmaatregelen rond PI Vught

Rond de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught worden extra beveiligingsmaatregelen genomen. Dat maakt de Dienst Justitiële Inrichtingen bekend. De reden is dat de afgelopen periode in de PI Vught het aantal verdachten van zware misdrijven is toegenomen.

De toename van deze categorie verdachten betekent ook meer risico’s. Er is een potentieel risico denkbaar voor de PI als inrichting en voor de directe omgeving van de PI. Om die risico’s te beperken zijn zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen. Zo gelden bij meldingen rond de PI strikte opvolgprotocollen en is er in de omgeving verscherpt toezicht. Vanaf donderdag 20 februari wordt ook de bewakingseenheid van de politie ingezet. Deze speciale eenheid beveiligt gebouwen of locaties waarvoor een (verhoogde) dreiging geldt.

Ontsnappingsgevaar
In de PI Vught zit onder anderen Ridouan Taghi, die verdacht wordt van het leiden van een criminele organisatie en het geven van opdracht voor een serie liquidaties en pogingen daartoe. Na zijn komst werden de beveiligingsmaatregelen al flink opgeschroefd, vanwege het grote ontsnappingsgevaar. Ook daarvoor was de inrichting al zwaar beveiligd. Sinds het begin in 1993 is nog niemand ontsnapt uit de PI Vught. Om die reden zitten er ook criminelen die eerder geprobeerd hebben om uit andere inrichtingen te ontsnappen. In een enkel geval werd daarbij zelfs een helikopter gebruikt.

Gedeeld

Geef een reactie