Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

Gold-IP

JMB Groep

Hikvision

Avigilon Alta

DZ Technologies

MPL

Eagle Eye Networks

Trigion

Regio Control Veldt

CDVI

BHVcertificaat.online

Secusoft

Brivo

Milestone

Alarm Meldnet

Eizo

Unii

SOBA

HD Security

i-Pro

Multiwacht

NetworxConnect

Explicate

Add Secure

ASIS

2N

De Beveiligingsjurist

RoSecure

IDIS

VideoGuard

SmartSD

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

Paxton

HID

Centurion

Service Centrale Nederland

Securitas

ADI

GFT

20face

Advancis

Hanwha Vision Europe

Connect Security

Crown Security Services

Lobeco

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

NIBHV

Paraat

Seagate

PG Security Systems

Kiwa

VBN

Nimo Drone Security

SmartCell

Ajax Systems

Dero Security Products

Akuvox

Bydemes

Masset Solutions

VEB

Oribi ID Solutions

CSL

Uniview

VVNL

Alphatronics

Sequrix

Seris

ASSA ABLOY

VAIBS

G4S

ARAS

EAL

SMC Alarmcentrale

Genetec

OSEC

Nenova

Dahua

Top Security

Gedetineerden verkopen eigen kledinglijn voor goed doel

9 december 2019
Redactie
14:58

Gedetineerden van de PI Almelo doen goede zaken met een webshop, waarmee een eigen ontwikkelde kledinglijn wordt aangeboden. De opbrengst gaat naar het KWF Kankerfonds. Jailfashion bestaat al tien jaar, maar stopte de activiteiten een paar jaar geleden. Nu is het weer up and running.

Door mee te werken aan de productie van de kleding kunnen de gedetineerden waardevolle diploma’s halen, die het voor hen makkelijker maken om na de gevangenschap weer aan het werk te kunnen. In de inrichting is ook al een broodjesfabriek, waar gedetineerden een horecadiploma kunnen halen en er wordt gewerkt aan een ijsfabriek. Jailfashion heeft inmiddels al heel wat gecertificeerde textielbedrukkers opgeleverd.

Criminele associaties
De productie werd een paar jaar geleden stilgelegd, omdat de kleding, met daarop een logo met handboeien, door het publiek geassocieerd werd met criminele groepen. Dat was in de tijd dat neonazi’s massaal Lonsdale gingen dragen. Het effect had ook zijn weerslag op de kleding van Jailfashion, hoewel die in werkelijkheid helemaal niet door foute personen werd gedragen. Nu de tijden zijn veranderd en sociaal en maatschappelijk ondernemen hipper dan ooit is, kon het project nieuw leven worden ingeblazen. De webshop www.jailfashion.nl is weer online en biedt zwarte t-shirts met logo te koop aan. De opbrengst gaat naar het KWF, maar andere goede doelen staan ook op de planning.

Bedrijfskleding
In het magazine DJIzien van de Dienst Justitiële Inrichtingen zegt een van de gevangenen het werken in de textieldrukkerij een erg fijne bezigheid te vinden. Hij kon binnen de PI een mbo-opleiding afronden en vindt het heel motiverend dat de opbrengst naar het kankerfonds gaat. In de werkplaats wordt ook bedrijfskleding gemaakt voor gedetineerden die overdag buiten de gevangenis mogen werken. Dankzij deze speciale kleding krijgen zij meer respect voor het werk wat zij doen. Andere penitentiaire inrichtingen ondersteunen het initiatief van In-Made bedrijfskleding, gemaakt in Almelo.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner