Geldautomaten verdwijnen uit HEMA en SPAR

Na een plofkraak in mei op een geldautomaat in een HEMA-filiaal in Lisse werden alle SNS- en RegioBank-automaten in de winkels voorlopig buiten dienst gesteld. Nu is besloten de automaten helemaal te verwijderen, zo liet moederbedrijf Volksbank weten aan NU.nl.

Bij zo’n 200 HEMA-vestigingen kon tot voor kort contant geld worden gepind. 25 mei werd echter besloten die dienstverlening tijdelijk te staken, na een plofkraak in Lisse. Omdat het risico voor een plofkraak nog altijd hoog wordt geacht, gaan de vanaf 2007 geplaatste geldautomaten nu definitief verdwijnen uit de winkels. Hetzelfde geldt voor de geldautomaten van RegioBank in de SPAR-winkels. SNS en RegioBank zijn beide dochters van Volksbank.

Geldmaat
HEMA-klanten kunnen ter compensatie wel contant geld bijpinnen aan de kassa. Geen overbodige luxe, want ook de geldautomaten op straat verdwijnen in een hoog tempo. ABN AMRO, ING en Rabobank laten hun automaten vervangen door de gele exemplaren van Geldmaat. De bedoeling is dat mensen uiteindelijk nooit verder dan vijf kilometer hoeven te reizen om bij een geldautomaat te komen. Op het moment zijn er zo’n 1700 Geldmaat-automaten in Nederland. Klanten van andere banken dan de grote drie kunnen daar ook gebruik van maken.

Gedeeld

Geef een reactie