Beveiliging nieuws

Onze partners

Avigilon Alta

CDVI

Alarm Meldnet

SmartSD

VVNL

CSL

CardAccess

NIBHV

Nimo Drone Security

VideoGuard

Secusoft

Genetec

HID

Brivo

Bydemes

Paraat

MPL

RoSecure

ARAS

Regio Control Veldt

ASIS

Traka ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Milestone

Trigion

ADI

Multiwacht

Uniview

Akuvox

Bosch Security Systems

Sequrix

EAL

Explicate

Seagate

i-Pro

De Beveiligingsjurist

2N

Hikvision

GFT

IDIS

HD Security

Lobeco

VBN

Nenova

OSEC

Dero Security Products

Centurion

Oribi ID Solutions

VEB

Seris

Kiwa

SOBA

ASSA ABLOY

Add Secure

Service Centrale Nederland

Paxton

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

Unii

Advancis

NetworxConnect

VAIBS

JMB Groep

G4S

Connect Security

Top Security

Alphatronics

Securitas

DZ Technologies

Gold-IP

20face

Nimo Dog Security

SmartCell

Eizo

BHVcertificaat.online

Optex

Eagle Eye Networks

PG Security Systems

Crown Security Services

Dahua

Geoptimaliseerde VRKI 2.0 vanaf 1 januari 2019 van kracht

18 december 2018
Redactie
19:06

De definitieve versie VRKI 2.0-2019 is dinsdag gepubliceerd. Fouten en onduidelijkheden zijn verholpen. Vanaf 1 januari 2019 kunnen bouwkundige en elektronische beveiligers met deze versie aan de slag om het inbraakrisico van woningen en bedrijfsgebouwen te bepalen en bijpassende beveiligingsmaatregelen kiezen, aldus het CCV.

Het Deskundigenpanel inbraakbeveiliging gelooft dat de geoptimaliseerde versie van VRKI 2.0 aansluit bij de ontwikkelingen in de markt en beveiligers nóg beter bedient. De VRKI 2.0 die eerder dit jaar is gepubliceerd bleek hierin niet altijd toereikend.
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) ontving de afgelopen maanden veel suggesties ter verbetering vanuit de markt. Het Deskundigenpanel heeft de tijd genomen om alle ideeën en suggesties in overweging te nemen en te beoordelen, vertelt de adviseur: “Het CCV is dan ook blij met de inhoudelijke bijdrage van alle deskundigen. Zij zorgen ervoor dat de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) een beproefd instrument is én blijft!”

Winstpunten wijzigingen
De aangebrachte wijzigingen zorgen voor de nodige winstpunten vertelt Tanja Stoops, adviseur Keurmerken van het CCV: “Behalve werkbare VRKI-matrixen, kent VRKI 2.0 nu ook een verbetering en vooral versimpeling van het intakedocument. Daarnaast is het intakedocument losgekoppeld van het Programma van Eisen (PvE). EL1 in klasse 1 bedrijven is ingevoerd en het AT-niveau in klasse 2 is verlaagd van AT3 naar AT2, zoals het vroeger was. Bovendien is de VRKI qua BK-maatregelen aangepast aan de beveiligingsfilosofie.”

Effectiviteit
Niet alleen in algemene zin zijn er volgens het CCV winsten behaald, ook op het niveau van woningen en gebouwen is kritisch gekeken naar de effectiviteit. Zo is er bij woningen sprake van inbraakpreventie (daders buiten houden) en buitbescherming (CO- en ME-maatregelen) en gelden de BK-maatregelen in alle gevallen voor de hele schil, omdat het inbraakpreventie is.
Bij bedrijven wordt gesproken over diefstalpreventie (buitbescherming) en bedrijfscontinuïteit (dus signalering, CO- en ME-maatregelen). De BK-maatregelen gelden niet voor de hele schil, maar wel voor díe wanden waarachter goederen H en ZH liggen. Bovendien is er alle gevallen sprake van CO- en ME-maatregelen.

VRKI 2.0 versie 2019 vanaf 1 januari
Vanaf 1 januari 2019 mag de VRKI 2.0 2019 versie worden gebruikt. Daarnaast mag tot 1 april 2019 gebruik worden gemaakt van de VRKI 2.0 2018 versie. Alle verouderde documenten van de VRKI worden van de website verwijderd en beveiligers, verzekeraars en andere betrokkenen mogen alleen nog gebruik maken van VRKI 2.0. “Op deze manier zorgen we voor eenduidigheid in de markt en komen er een optimale risicoanalyse en bijbehorende beveiligingsmaatregelen”, sluit de adviseur van het CCV af.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner