Geslaagde editie van ADI Expo Nederland

De ADI Expo van donderdag was voor installateurs en andere geïnteresseerden een goede gelegenheid om niet alleen met hun distributeur, maar ook met fabrikanten van gedachten te wisselen. Hoewel de nadruk lag op ‘netwerken’, werden ook enkele aardige innovaties getoond.

Het evenement vond plaats op een locatie, die ooit tot de best beveiligde van Nederland moet hebben behoord, namelijk in de voormalige munitiefabriek Hembrug, nabij Zaandam. De monumentale gebouwen zijn bewaard gebleven en worden nu als Taets Art and Event Park verhuurd voor feesten en partijen.

40 fabrikanten
Veel van de fabrikanten die ADI vertegenwoordigt waren present: waaronder 2N, AddSecure, Axis, Dahua, Hanwha, Hikvision, Paxton Benelux en Sony. In totaal waren het er maar liefst veertig, waarvan enkele ook een workshop verzorgden, zoals ADI over projectbegeleiding, Dualtech over 4G-routers en AddSecure over de gevolgen van de uitfasering van ISDN en PSTN.
Op de tabletop toonde Dahua een systeem dat mensen herkent aan de hand van lichaamsvormen en bewegingen. Honeywell presenteerde draadloze detectoren met slow whoop-alarm en mesh-technologie die ervoor zorgt dat melders de alarmsignalen aan elkaar doorgeven en dat bij brand automatisch alle slow whoops in werking treden. Met de Pearl-brandmeldcentrale kunnen 159 van dergelijke detectoren/alarmgevers in één lus worden geschakeld. Eaton presenteerde een aantal UPS-systemen, die ervoor zorgen dat de beveiliging gewoon blijft werken als de netspanning uitvalt. Vooral bij camerasystemen wordt niet altijd aan deze belangrijke voorziening gedacht. Bij Paxton werden de nieuwste aanwinsten in het assortiment getoond, zoals de Paxlock Pro en natuurlijk de deurintercoms voor Net2. Ook de pas geïntroduceerde audio-binnenpost was te zien.
Axis liet samen met EntranceManager zien hoe toegangsbeheer en cameratoezicht binnen een cloudomgeving zijn te integreren. De cloud bevindt zich in Nederland en is beveiligd volgens de strenge norm ISO 27001. Interessant was verder de FoxBox van Foxstream. Dit is een kant-en-klare oplossing voor buitendetectie. Meer informatie over de getoonde noviteiten volgt binnenkort.

Gedeeld

Geef een reactie