Beveiliging nieuws

Onze partners

20face

Securitas

GFT

Centurion

Secusoft

Milestone

Eagle Eye Networks

RoSecure

Regio Control Veldt

NetworxConnect

ADI

Ajax Systems

SmartSD

G4S

HID

IDIS

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

NIBHV

Crown Security Services

Genetec

DZ Technologies

ASIS

Brivo

Uniview

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

Bydemes

Seris

MPL

Dero Security Products

Multiwacht

VBN

PG Security Systems

Top Security

Nenova

Gold-IP

Service Centrale Nederland

Unii

Masset Solutions

Avigilon Alta

VAIBS

CDVI

Sequrix

SmartCell

Add Secure

i-Pro

Connect Security

Dahua

Eizo

Explicate

Traka ASSA ABLOY

Optex

Seagate

ASSA ABLOY

Alphatronics

HD Security

CardAccess

Oribi ID Solutions

Paxton

VEB

SOBA

Kiwa

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

CSL

OSEC

Nimo Drone Security

Trigion

JMB Groep

VVNL

Paraat

Lobeco

SMC Alarmcentrale

2N

Hikvision

ARAS

Advancis

EAL

Akuvox

Geslaagde kick-off partnership VEBON-NOVB en VEB

18 januari 2018
Redactie
21:37

Tijdens een gezamenlijke receptie in het Nationaal Militair Museum in Soest gaven de brancheverenigingen VEBON-NOVB en VEB aan nauwer te gaan samenwerken. Niet alleen met elkaar, maar ook met andere brancheverenigingen en organisaties op veiligheidsgebied.

Ondanks de harde storm op 18 januari en de door KNMI afgegeven Code Rood, viel over de opkomst niet te klagen. Zo’n 200 mensen hadden de elementen getrotseerd om elkaar te midden van antiek en iets minder oud oorlogsmaterieel te ontmoeten en bij te praten over de ontwikkelingen in de branche.

Er vonden ook presentaties plaats. Eerst door de voorzitters van beide brancheverenigingen: Jan Kuipers van de VEB en Boele Staal van VEBON-NOVB. De eerste benadrukte de successen die intussen zijn bereikt in samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven en overheid, zoals Live View en Helder Zicht. Staal wees op het toenemende belang van cyber. In de statistieken is cybercrime de traditionele criminaliteit allang gepasseerd en het is aan de beveiligingsbranche om daar iets mee te doen. De voorzitter van VEBON-NOVB riep zijn leden op om zich verder te ontwikkelen op het gebied van digitalisering en partnerships aan te gaan met ICT-bedrijven. Verder wees hij op een samenwerkingsverband binnen VNO-NCW, waar nadere contacten worden gelegd tussen overheid en bedrijfsleven.

Grote diensten
Volgens Jan Kuipers zijn politie en brandweer ook in toenemende mate bereid om samenwerkingen aan te gaan met de beveiligingssector. Nodig, want er zijn nieuwe problemen ontstaan, zoals de vluchtelingencrisis en terrorisme, waarbij de particuliere beveiligingssector grote diensten kan bewijzen.

Gastspreker Floor Damen, advocaat bij Lexence, ging in op vijf misverstanden in het arbeidsrecht, die ook voor de beveiligingssector relevant zijn, zoals dat concurrentiebedingen geen waarde hebben, dat je alleen mag reorganiseren als er verlies wordt geleden, dat je onrechtmatig verkregen bewijs niet mag gebruiken, dat de Ondernemingsraad een tandeloze tijger is en dat het regeringsakkoord vernieuwd is.

Chris Verhoeven van het TU Delft Robotics Institute hield een betoog over de toenemende mogelijkheden van robots en drones en legde nadruk op de steeds slimmere technologie. Hij beschouwt moderne robots als dieren, omdat zij zich dankzij de geavanceerde sensoren als dieren kunnen gedragen. Robots gaan volgens Verhoeven steeds meer met elkaar communiceren via de cloud. Ook beveiligingssystemen zouden in de toekomst door robots vervangen kunnen worden, stelde de spreker. Hij noemde drones met een brandsensor of blussysteem als voorbeeld.

De goed bezochte bijeenkomst werd afgesloten met een ‘walking diner’, waarbij ook een belangrijk deel van de collectie van het Nationaal Militair Museum bewonderd kon worden.

 

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner