Beveiliging nieuws

Onze partners

ADI

NetworxConnect

20face

Dahua

Hikvision

EAL

BHVcertificaat.online

JMB Groep

Regio Control Veldt

PG Security Systems

SmartSD

HD Security

CDVI

Nimo Dog Security

GFT

Hanwha Vision Europe

HID

ARAS

Eagle Eye Networks

VEB

VVNL

VideoGuard

Nenova

Trigion

Uniview

Traka ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

Securitas

Sequrix

Centurion

Ajax Systems

2N

CardAccess

Oribi ID Solutions

Unii

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Add Secure

Dero Security Products

G4S

MPL

Genetec

SmartCell

Connect Security

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

VBN

Bosch Security Systems

Alphatronics

Multiwacht

DZ Technologies

Explicate

Seris

Masset Solutions

Paraat

Lobeco

Akuvox

RoSecure

OSEC

Milestone

Gold-IP

Bydemes

Top Security

Kiwa

VAIBS

Secusoft

Optex

SOBA

ASIS

Paxton

Seagate

Eizo

CSL

Crown Security Services

i-Pro

Advancis

IDIS

Avigilon Alta

Brivo

Grote golf auto-inbraken in provincie Zeeland

9 augustus 2018
Redactie
12:11
Sinds half juli wordt in de provincie Zeeland opvallend vaak ingebroken in auto’s en campers langs de kust. De inbraken vinden vooral plaats in de middag- en avonduren op plekken waar veel voertuigen staan. In totaal zijn er tot nu toe 184 inbraken gemeld, waarvan 105 langs de kust, zo meldt politie.nl.

Volgens de politie gaat er op het moment geen dag voorbij zonder een melding van een auto-inbraak, waarbij in aantallen in het weekend een piek te zien is. De daders zijn vooral actief op parkeerplaatsen langs de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Maar er komen ook meldingen binnen van andere plekken waar voertuigen staan geparkeerd. De gemeente Sluis spant met 39 meldingen de kroon, gevolgd door Veere met 28 meldingen en Schouwen-Duiveland met 21 gevallen.

Doortrapte werkmethodes
De dader(s) gaan volgens de politie snel en ongezien te werk en zijn uit op voertuigen met een zichtbare buit, zoals tassen, laptops, iPads en telefoons. Er zijn zelfs camperinbraken gemeld waar de eigenaar gewoon in de directe nabijheid aanwezig was en in een onbewaakt ogenblik spullen zijn verdwenen. De slachtoffers zijn voornamelijk toeristen die Zeeland bezoeken; zowel Nederlandse als buitenlandse.
Het onderzoek naar de daders heeft een hoge prioriteit en is in volle gang, maar heeft tot nu toe niet geleid tot aanhoudingen. De politie roept Zeeuwse burgers en toeristen op om extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112. Belangrijk is om de locatie en het aantal betrokken personen door te geven en te letten op kentekens van voertuigen, uiterlijke kenmerken van verdachten, hoe verdachte personen praten (taal, accent), hoe die personen zich gedragen en waar ze heen gaan. Elk detail kan cruciaal zijn en helpt ons om deze personen op te pakken.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner