Grote golf auto-inbraken in provincie Zeeland

Sinds half juli wordt in de provincie Zeeland opvallend vaak ingebroken in auto’s en campers langs de kust. De inbraken vinden vooral plaats in de middag- en avonduren op plekken waar veel voertuigen staan. In totaal zijn er tot nu toe 184 inbraken gemeld, waarvan 105 langs de kust, zo meldt politie.nl.

Volgens de politie gaat er op het moment geen dag voorbij zonder een melding van een auto-inbraak, waarbij in aantallen in het weekend een piek te zien is. De daders zijn vooral actief op parkeerplaatsen langs de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Maar er komen ook meldingen binnen van andere plekken waar voertuigen staan geparkeerd. De gemeente Sluis spant met 39 meldingen de kroon, gevolgd door Veere met 28 meldingen en Schouwen-Duiveland met 21 gevallen.

Doortrapte werkmethodes
De dader(s) gaan volgens de politie snel en ongezien te werk en zijn uit op voertuigen met een zichtbare buit, zoals tassen, laptops, iPads en telefoons. Er zijn zelfs camperinbraken gemeld waar de eigenaar gewoon in de directe nabijheid aanwezig was en in een onbewaakt ogenblik spullen zijn verdwenen. De slachtoffers zijn voornamelijk toeristen die Zeeland bezoeken; zowel Nederlandse als buitenlandse.
Het onderzoek naar de daders heeft een hoge prioriteit en is in volle gang, maar heeft tot nu toe niet geleid tot aanhoudingen. De politie roept Zeeuwse burgers en toeristen op om extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112. Belangrijk is om de locatie en het aantal betrokken personen door te geven en te letten op kentekens van voertuigen, uiterlijke kenmerken van verdachten, hoe verdachte personen praten (taal, accent), hoe die personen zich gedragen en waar ze heen gaan. Elk detail kan cruciaal zijn en helpt ons om deze personen op te pakken.

Gedeeld

Geef een antwoord