Beveiliging nieuws

Onze partners

Dahua

Secusoft

SMC Alarmcentrale

Nimo Dog Security

NetworxConnect

PG Security Systems

Akuvox

Paxton

JMB Groep

Add Secure

Sequrix

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

2N

Milestone

Hanwha Vision Europe

SmartSD

Kiwa

Traka ASSA ABLOY

Optex

VAIBS

SOBA

EAL

VideoGuard

Brivo

IDIS

VEB

OSEC

HID

ARAS

HD Security

ASIS

Securitas

20face

VVNL

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

i-Pro

Nenova

VBN

Connect Security

Trigion

Genetec

Uniview

Oribi ID Solutions

Multiwacht

RoSecure

Masset Solutions

Gold-IP

Top Security

Unii

Bosch Security Systems

Seagate

MPL

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

Dero Security Products

CardAccess

CDVI

Centurion

G4S

Hikvision

DZ Technologies

GFT

Lobeco

CSL

ADI

Alphatronics

Eizo

Avigilon Alta

Explicate

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

SmartCell

Paraat

Advancis

Bydemes

Seris

Regio Control Veldt

NIBHV

Grote regionale verschillen in aantal coronaboetes

27 september 2020
Redactie
16:58

In de veiligheidsregio Gelderland-Zuid worden aanzienlijk meer coronaboetes uitgeschreven dan in het noorden en oosten van het land. Dat meldt RTL Nieuws op basis van cijfers van het Openbaar Ministerie. Het OM houdt per regio bij hoeveel strafbeschikkingen worden uitgeschreven door agenten en boa’s.

Het gaat om boetes van 390 euro die uitgedeeld worden aan particulieren die zich niet aan de regels in de noodverordening houden. In de Gelderse gemeente Zaltbommel is de kans op zo’n prent het grootst. Tot 13 september stond de teller op 118. Op twee staat Bunschoten en Nijmegen volgt met 660 boetes op de derde plaats. Dat zijn er natuurlijk meer dan in Zaltbommel, maar Nijmegen heeft ook aanzienlijk meer inwoners. Nijmegen en Zaltbommel liggen beide in de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Samenwerking
De voorzitter van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid is de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, die ook voorzitter is van het Landelijke Veiligheidsberaad. De organisatie is verantwoordelijk voor de samenwerking tussen veiligheidsregio’s, onder andere op het gebied van handhaving van de coronamaatregelen. Mogelijk is dat een reden om in de eigen regio extra streng te handhaven.
Niet iedereen staat hier achter. De Leidse hoogleraar staatsrecht Wim Voermans zegt tegenover RTL Nieuws dat het moeilijk te verkroppen is dat je in een bepaalde regio een hogere kans hebt om een boete op te lopen voor vergelijkbaar gedrag. Ook vindt hij het extra vreemd dat de burgemeester vervolgens geen normale politieke verantwoording hoeft af te leggen aan de gemeenteraden of andere volksvertegenwoordigingen. In 24 gemeenten, waaronder Emmen, is nog geen enkele coronaboete opgelegd. De Nederlandse BOA Bond liet eerder al weten voorstander te zijn van een landelijke richtlijn voor handhaving van de noodverordening. Overigens verklaarde de veiligheidsregio Gelderland-Zuid de laatste tijd juist veel minder boetes uit te schrijven, omdat mensen zich veel beter dan voorheen aan de regels houden en de regels versoepeld zijn.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner