Helft medewerkers VDL Nedcar onder invloed

Bij autofabrikant VDL Nedcar blijkt de helft van de geteste medewerkers onder invloed van verdovende middelen te zijn. Dit heeft de beveiliging vastgesteld tijdens de dagelijkse controles op drugs en alcohol.

Het bijzondere feit stond vermeld in het interne personeelsblad, dat iemand naar omroep Limburg1 heeft gestuurd. maandelijks onder de medewerkers van de autofabriek in Born wordt verspreid, valt te lezen dat dagelijks zo’n 50 procent van de geteste medewerkers onder invloed van drank of drugs blijkt te zijn. ‘Dit komt de veiligheid in onze productielijn niet ten goede’, staat in het magazine.

Gevolgen
De beveiliging had het bericht laten opnemen in het personeelsmagazine om medewerkers te waarschuwen voor de gevolgen. Alcohol en drugsgebruik komt de veiligheid in onze productielijn niet ten goede, stelt de beveiligingsdienst. ‘Houd rekening met het feit dat jij en je collega’s in een zo veilig mogelijke omgeving werk willen verrichten. De menselijke factor in deze veiligheid is van groot belang. Ook hierbij wederom de oproep om rekening met elkaar te houden. Je wilt niet dat iemands veiligheid in gevaar komt door jouw gedrag of dat jouw veiligheid door het gedrag van iemand anders in gevaar komt’. Volgens VDL Nedcar staan zware sancties op alcohol- en drugsgebruik.

Gedeeld

Geef een antwoord