Beveiliging nieuws

Onze partners

Kiwa

Masset Solutions

Crown Security Services

i-Pro

Uniview

VEB

GFT

Ajax Systems

G4S

SOBA

MPL

Hanwha Vision Europe

Optex

Explicate

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

Oribi ID Solutions

Alphatronics

IDIS

VideoGuard

SmartSD

SMC Alarmcentrale

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

Milestone

Regio Control Veldt

BHVcertificaat.online

Dahua

Nenova

EAL

Genetec

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

CardAccess

Eagle Eye Networks

Gold-IP

RoSecure

Centurion

SmartCell

HID

Nimo Drone Security

Seagate

CSL

Add Secure

Multiwacht

Paxton

Unii

OSEC

ARAS

Securitas

VBN

JMB Groep

HD Security

Secusoft

Seris

ADI

Eizo

VAIBS

Bydemes

NetworxConnect

Akuvox

Trigion

ASIS

Lobeco

Avigilon Alta

CDVI

VVNL

PG Security Systems

Sequrix

ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

Connect Security

Paraat

20face

Top Security

2N

Advancis

Brivo

Hikvision

NIBHV

Hoog overleg over toenemend voetbalgeweld

31 oktober 2021
Redactie
08:47

Sinds weer publiek is toegestaan in de stadion, wordt de voetbalwereld overschaduwd door supportersgeweld. Dit weekend ging het mis tijdens de wedstrijden tussen Excelsior-FC Eindhoven en MVV-Roda JC. Reden voor minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om maandag in gesprek te gaan met de KNVB.

De wedstrijd tussen Excelsior en FC Eindhoven moest even worden stilgelegd vanwege spreekkoren en omdat er spullen op het veld werden gegooid. Bij de ‘derby’ tussen MVV en Roda JC ging het helemaal mis. Daar moest de mobiele eenheid optreden tegen zo’n 25 gewelddadige relschoppers die vuurwerk op het veld hadden gegooid. Bij de schermutselingen raakten zes agenten en twee stewards gewond. Burgemeester Paul Depla van Breda benadrukt dat het geweld moet stoppen. Hij neemt maandag deel aan het gesprek met de Regiegroep Voetbal en Veiligheid, waarin politie, justitie en de KNVB zijn vertegenwoordigd.

Concrete maatregelen
Depla wil concrete maatregelen om het geweld in en rond de stadions tegen te gaan. Zo zouden stadionverboden moeten worden uitgebreid met een gebiedsverbod en een meldplicht. Hooligans kunnen dan ook worden aangepakt als zij buiten het stadion problemen zoeken. Verder is de burgemeester een voorstander van strafpunten voor voetbalclubs die de veiligheidszorg niet goed op orde hebben. Hij vindt namelijk dat ook de clubs verantwoordelijk zijn voor het geweld. Als zich een ernstig incident voordoet in een supportersvak, wil Depla dat voor bijvoorbeeld drie weken kunnen sluiten. Behalve in de stadions, vonden de afgelopen tijd ook ernstige incidenten daarbuiten plaats. Zo zag de algemeen directeur van Feyenoord, Mark Koevermans, zich genoodzaakt ontslag te nemen vanwege aanhoudende bedreigingen, ook op zijn privéadres. En vorige week werd de clubleiding van Union Berlin aangevallen door Feyenoord-hooligans. Als het aantal incidenten niet vermindert, wil de KNVB straffen voor wangedrag verhogen, supporters weren en sneller wedstrijden laten staken.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner