Beveiliging nieuws

Onze partners

Dero Security Products

ADI

Ajax Systems

Alphatronics

ARAS

VVNL

MPL

Brivo

VideoGuard

ASIS

Uniview

JMB Groep

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Optex

Paxton

Masset Solutions

Nimo Dog Security

CDVI

Alarm Meldnet

NIBHV

Unii

RoSecure

Gold-IP

SmartSD

Regio Control Veldt

SOBA

Add Secure

Explicate

CSL

IDIS

Crown Security Services

Akuvox

2N

Securitas

Advancis

Connect Security

EAL

Hanwha Vision Europe

VAIBS

Bosch Security Systems

Milestone

Seagate

VBN

ASSA ABLOY

HD Security

i-Pro

VEB

Lobeco

Top Security

G4S

Avigilon Alta

DZ Technologies

Centurion

Kiwa

20face

Trigion

Paraat

Seris

Nimo Drone Security

Secusoft

Nenova

Bydemes

Oribi ID Solutions

OSEC

BHVcertificaat.online

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

Eizo

Hikvision

GFT

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

HID

NetworxConnect

CardAccess

SmartCell

Genetec

Dahua

Traka ASSA ABLOY

Sequrix

Huur een boa of agent

15 juni 2020
Redactie
13:41

Wat stoort burgers het meest? De gemeente Altena, vlakbij Dordrecht, wilde dat wel eens weten en vraagt daarom burgers waarvoor zij het liefst een agent of boa zouden inzetten. Wie gelukt heeft kan op actiedag 23 juni over een ‘eigen’ agent of boa beschikken, die de grootste ergernissen gaat aanpakken.

De belangstelling voor de tijdelijke boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) of wijkagent is groot. Zo’n zestig inwoners van Altena doen mee aan de ‘prijsvraag’ en hebben hun wensen kenbaar gemaakt via de website van de gemeente. Die variëren van de aanpak van hardrijders, parkeerproblemen, geluidsoverlast tot hondenpoep. De politie en de handhavers zijn enthousiast over het plan en hebben toegezegd de wensen van bewoners zoveel mogelijk proberen in te willigen op 23 juni.

Kritiek
Niet alleen veroorzakers van overlast, maar ook de VVD vindt het initiatief geen bijster goed idee. Met zo’n dagje ‘rent-a-cop’ wordt er gesuggereerd dat er een prijsvraag nodig is, voordat de overheid eens iets aan overlast komt doen, meent VVD-er Robert van Dijk. Hij wil van het college van Altena horen wat nu precies de bedoeling is van de actie. Ook is hij benieuwd naar het verschil tussen 23 juni en een gewone werkdag voor agenten en boa’s. Van Dijk erkent dat er frustraties onder bewoners zijn over verkeersovertredingen, woonoverlast en onveiligheid.
Birgit van Rens van de gemeente noemt de actiedag een aanvulling op het gewone werk van de politie en de boa’s. Het is volgens haar zeker niet zo dat alleen tijdens de actiedag problemen worden aangepakt. Dat gebeurt elke dag, maar op 23 juni wil zij dat dit extra aandacht krijgt van de bevolking. De gemeente deed dit eerder op 8 oktober vorig jaar. Toen werden 35 boetes uitgedeeld. Vooral voor verkeersovertredingen. Ook sommige andere gemeenten organiseren ‘rent-a-cop’-dagen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner