Beveiliging nieuws

Onze partners

Avigilon Alta

Milestone

Crown Security Services

ASSA ABLOY

EAL

Kiwa

Sequrix

Alphatronics

Centurion

Gold-IP

Top Security

BHVcertificaat.online

Lobeco

De Beveiligingsjurist

SmartSD

Nenova

Ajax Systems

JMB Groep

VBN

Masset Solutions

Add Secure

Connect Security

ARAS

Regio Control Veldt

Oribi ID Solutions

Eizo

Explicate

Akuvox

NIBHV

Eagle Eye Networks

Unii

Secusoft

CDVI

NetworxConnect

DZ Technologies

Paraat

RoSecure

Nimo Drone Security

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

Nimo Dog Security

Bydemes

IDIS

ASIS

Advancis

HD Security

Bosch Security Systems

20face

ADI

HID

Brivo

Multiwacht

VVNL

Uniview

SMC Alarmcentrale

i-Pro

Hikvision

PG Security Systems

Seris

SmartCell

Alarm Meldnet

SOBA

G4S

VideoGuard

2N

Dero Security Products

CardAccess

Seagate

Trigion

GFT

Hanwha Vision Europe

VEB

CSL

Securitas

OSEC

Genetec

Paxton

Optex

Internationale studenten naar Den Haag voor cybersecurity

26 augustus 2019
Redactie
09:48

Zestig studenten uit 22 landen nemen deze week deel aan de vijfde editie van de ‘International Cyber Security Summer School’ (ICSSS 2019) in Den Haag. De Summer School is van zondag 25 augustus t/m vrijdag 30 augustus. De studenten volgen colleges over de meest actuele cyber security onderwerpen.

Naast de colleges worden de studenten met cases uitgedaagd om aan nieuwe oplossingen te werken die online activiteiten veiliger maken. ICSSS 2019 wordt georganiseerd door en vindt plaats op de locaties van NATO Communications and Information Agency, Europol, EY, Leiden University en The Hague Security Delta. Het gezamenlijke doel van de organisatoren is het delen van kennis en het ontdekken van nieuwe talenten die zich willen inzetten voor onze digitale veiligheid.

Multidisciplinair
De zestig studenten hebben achtergronden in technologie, beleid en rechten en komen samen om meer te leren over het multidisciplinair benaderen van digitale veiligheid. Deze toekomstige cyber security experts worden in contact gebracht met experts en professionals van de meest ervaren organisaties uit het veiligheidsdomein. Zo wordt nieuw talent opgeleid en gescout, wat gezien het tekort aan cyber security talent essentieel is voor veel werkgevers. Zoals een van de co-organisatoren, Europol EC3 benadrukt: “Cybercrime beïnvloedt organisaties en personen enorm. En met de kosten van cybercrime in de miljarden euro’s, zal de vraag naar gekwalificeerde professionals alleen maar toenemen.” Daarom behandelt Europol EC3 in het ICSSS 2019 programma de bedreigingen, kansen, trends op het gebied van cybersecurity in het Europese politiedomein om toekomstige cybersecurity experts en leiders te informeren, inspireren en motiveren.

Uitdagingen
Tijdens het zesdaagse programma krijgen de deelnemers lessen over cyberincidenten, risico’s en het management daarvan, onderzoeken zij cryptocurrency, cybercrime as a service en het menselijke element in het geheel. Naast hoorcolleges van (inter)nationale organisatoren van de Summer School, krijgen de studenten ook gastcolleges van andere experts als van EIT Digital, De Haagse Hogeschool en Cybersprint. En worden ze uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen voor huidige cyber security uitdagingen, aangedragen door onder andere Palo Alto, The Hague Centre for Strategic Studies en the Institute for Accountability in the Digital Age.

Talentontwikkeling
De week wordt afgesloten in de Dutch Innovation Factory met afsluitende hoorcolleges en presentaties op het snijvlak van onderwijs en ondernemerschap.
Joris den Bruinen, directeur The Hague Security Delta: “We hebben elkaar nodig om onze samenleving digitaal en fysiek veiliger te maken. Hierbij is cyber security talentontwikkeling cruciaal. De vraag naar nieuw talent wordt steeds groter, niet alleen qua aantallen professionals, maar ook qua gedegen kennis van zaken. Samen met vele HSD partners hebben we daarom een Human Capital Agenda (Cyber) Security ontwikkeld. Deze agenda ligt aan de basis van deze jaarlijkse Summer School. Zo leveren we met elkaar een bijdrage aan het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en werkgevers en het aantrekken en ontwikkelen van talent.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner