Ladingdieven sloegen toe op beveiligde truckparkings

De politie heeft vijf mannen aangehouden op verdenking van het als crimineel samenwerkingsverband plegen van ladingdiefstallen. Het gaat om vier Albanezen van 35, 36, 37 en 38 jaar en een Roemeen van 31 jaar oud. Zij opereerden op beveiligde truckparkings.

De Dienst Infra van de Landelijke Eenheid doet onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie sinds 14 november onderzoek naar de groepering die vooral op beveiligde parkeerplaatsen ladingdiefstallen pleegde. Er werd zicht verkregen op een trekker met oplegger, waarvan het vermoeden bestond dat die bij eerdere ladingdiefstallen gebruikt was.

Loods met iPads en iPhones
De mannen zijn aangehouden in de omgeving van Fijnaart in Noord-Brabant. In een loods in die plaats die bij de bende in gebruik is, heeft de politie naast een grote hoeveelheid horloges, elektronische apparatuur en sigaretten tientallen dozen vol iPads en iPones met een waarde van ruim 273.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. Ook is er beslag gelegd op twee trekkers, een oplegger en twee personenauto’s die bij de bende in gebruik waren. Naast de loods is een woning in Schiedam doorzocht. Bij de verdachten werden jammers en portofoons aangetroffen.

Gedeeld

Geef een reactie