Man ontsnapt hangend onder busje uit gevangenis

Op woensdag 24 is een bestuursrechtelijke vreemdeling gevlucht vanuit het Detentiecentrum (DC) Rotterdam. Hij wist onder een busje te klimmen en zo de inrichting naast The Hague Rotterdam Airport te verlaten, waar hij wachtte op uitzetting. Pas vandaag werd het voorval gerapporteerd.

Bij de avondtelling werd vastgesteld dat een van de opgesloten vluchtelingen niet in zijn cel op de inkomstenafdeling aanwezig was. In vervolg daarop vond binnen het DC een uitgebreide zoekactie plaats. Daarnaast werden de camerabeelden van die dag uitgelezen. Uit die beelden bleek dat de vluchteling kans heeft gezien om ongezien onder het Thorax-busje te kruipen. Deze komt elke week langs om de ingeslotenen te controleren op tuberculose. Toen het busje vertrok, hing de vluchteling er onder.

Onderzoek
Onmiddellijk na de ontvluchting stelde de marechaussee een onderzoek in op basis van de beschikbare informatie. Dit leverde geen resultaat op. De KMar heeft de opsporing, arrestatie en terugbrenging van de betrokkene in het opsporingsregister opgenomen.
Door het Bureau Veiligheid en Integriteit van de Dienst Justitiële Inrichtingen zal een onderzoek worden uitgevoerd naar de feiten en omstandigheden rond deze ontvluchting. Daarnaast zal het
Detentiecentrum in opdracht van de directie een eigen onderzoek uitvoeren. De vluchteling is nog altijd spoorloos. De Dienst Justitiële Inrichtingen doet geen mededelingen over de identiteit van de man.

Gedeeld

Geef een reactie