Beveiliging nieuws

Onze partners

BHVcertificaat.online

CardAccess

PG Security Systems

Eizo

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

ARAS

G4S

Bosch Security Systems

VideoGuard

MPL

NIBHV

VBN

GFT

Add Secure

2N

NetworxConnect

Multiwacht

ASIS

Securitas

Dero Security Products

Bydemes

VAIBS

HID

Milestone

Nenova

Advancis

Brivo

Alarm Meldnet

Hikvision

Sequrix

IDIS

Ajax Systems

Genetec

SMC Alarmcentrale

Secusoft

Gold-IP

Explicate

Seris

JMB Groep

Akuvox

DZ Technologies

20face

Dahua

Hanwha Vision Europe

VEB

Regio Control Veldt

SmartCell

Lobeco

HD Security

RoSecure

Seagate

Centurion

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

SmartSD

Avigilon Alta

Optex

CDVI

EAL

Top Security

Service Centrale Nederland

Alphatronics

OSEC

Connect Security

Crown Security Services

Paraat

Trigion

Unii

Eagle Eye Networks

Kiwa

i-Pro

Uniview

CSL

Nimo Drone Security

De Beveiligingsjurist

VVNL

ADI

Paxton

SOBA

Marechaussee Schiphol neemt 56 kilo goud in beslag

15 september 2021
Redactie
14:51

De recherche van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft in de afgelopen weken meerdere aanhoudingen verricht in verband met witwassen. In verschillende zaken werd in totaal ongeveer 56 kilogram goud en 150.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Op vrijdag 3 september trof personeel van de douane negen goudstaven met een totaal gewicht van circa 25 kilogram en een geldbedrag van ruim 8.500 euro aan in de bagage van een Nederlandse man. Hij stond op het punt uit te reizen naar Dubai en kon geen goede verklaring geven over de herkomst van het goud en geld. Hierop is hij door rechercheurs van de Marechaussee aangehouden als verdachte van witwassen.
Bij een doorzoeking in een bedrijfspand in Enschede werd nog eens 29 kilogram goud en een geldbedrag van ruim 42.000 euro aangetroffen. De 54 kilo aan goud (met een geschatte waarde van circa twee miljoen euro) en het geld zijn in beslag genomen. Naar de verdachte is een onderzoek ingesteld.

Geldkoeriers
Op maandag 6 september troffen medewerkers van de douane ongeveer 2 kilogram goud (waarde circa 78.000 euro) aan in de bagage van een Italiaanse man en vrouw. Zij waren op doorreis vanuit Dubai naar Italië. Omdat zij geen verifieerbare verklaring konden geven over de herkomst van het goud werden ook zij door rechercheurs van de marechaussee aangehouden als verdachten van witwassen. Naar beide personen is onderzoek ingesteld, het goud is in beslag genomen.
Op woensdag 8 september werd in de bagage van een Turkse man ruim 100.000 euro aan contant geld aangetroffen. Hij was op doorreis vanuit Chili naar Turkije en kon geen goede verklaring geven over de herkomst van het geld en is eveneens door de recherche aangehouden als verdachte van witwassen. Het geld is in beslag genomen. Ook naar hem wordt onderzoek gedaan.
Rechercheurs van de Marechaussee doen onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen te gaan zoals bijvoorbeeld het witwassen van geld, ondermijning of het financieren van terroristische activiteiten.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

MPL

Wordt een partner