Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartSD

ASIS

Seris

OSEC

Sequrix

IDIS

Nimo Drone Security

Advancis

Top Security

Unii

SMC Alarmcentrale

CSL

Securitas

i-Pro

VEB

GFT

PG Security Systems

Masset Solutions

Nenova

Centurion

Gold-IP

VideoGuard

Paraat

Trigion

Connect Security

BHVcertificaat.online

HID

Dero Security Products

Crown Security Services

Kiwa

Paxton

Nimo Dog Security

Genetec

Multiwacht

Alarm Meldnet

NetworxConnect

RoSecure

Milestone

ARAS

2N

Traka ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Brivo

VBN

NIBHV

G4S

VAIBS

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

Hanwha Vision Europe

DZ Technologies

Secusoft

Alphatronics

Eizo

Add Secure

Lobeco

Optex

Akuvox

Seagate

20face

CDVI

Avigilon Alta

Ajax Systems

SmartCell

SOBA

Bosch Security Systems

Explicate

ADI

MPL

HD Security

CardAccess

EAL

Hikvision

Bydemes

Uniview

VVNL

ASSA ABLOY

Dahua

JMB Groep

Regio Control Veldt

Medewerkers camerabedrijf keken live bij klanten mee

11 januari 2019
Redactie
12:38

Medewerkers van het vorig jaar voor 1 miljard dollar door Amazon overgenomen camerabedrijf Ring gluurden bij honderdduizenden klanten naar binnen via de geleverde camera’s en video-intercoms. Verschillende medewerkers hadden onbelemmerd toegang tot de cloud waarin beelden worden opgeslagen.

De beschuldiging komt van het online magazine The Intercept, dat zich op een interne bron zegt te baseren. Ring maakt verschillende producten waarin camera’s zitten, zoals slimme deurbellen, waarmee je op je smartphone ziet wie er aanbelt. Het bedrijf werd begin 2018 voor 1 miljard dollar door Amazon overgenomen.
Om mee te kunnen kijken naar beelden hoefden de ontwikkelteams in de VS en Oekraïne alleen het e-mail-adres van de klant te weten. Ook opgeslagen beelden konden zo worden bekeken. De beelden worden niet versleuteld, omdat dat het bedrijf minder waard zou maken bij eventuele overnames.

Bespioneren
De bron van The Intercept zegt niet te weten of er van de mogelijkheid misbruik is gemaakt, maar stelt dat dit wel heel goed zou kunnen. Medewerkers zouden in ieder geval elkaar bespioneren en regelmatig grappen maken over wat zij dat zien.
De meekijkfunctie zou bedoeld zijn om de systemen slimmer te maken. Medewerkers kunnen al kijkend de kunstmatige intelligentie van de camera’s verbeteren. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de camera’s alleen nog op gezichten reageren. De camera’s doen dat minder goed dan die van enkele concurrenten, waardoor de ontwikkelteams opdracht hadden gekregen die functie te verbeteren.
Bijzonder was ook dat leden van de directie bij alle beelden konden komen, terwijl die deze mogelijkheid voor hun werk niet nodig hebben.

Voor de lol
Een andere bron zou tegen The Intercept hebben gezegd, dat medewerkers van Ring ook voor de lol meekijken via camera’s van klanten. Er werd soms hartelijk gelachen om de beelden die zij zagen.
Een woordvoerder van Ring zegt dat de privacy en de beveiliging van gebruikersinformatie extreem serieus wordt genomen en dat werknemers geen toegang hebben tot de livestreams van Ring-producten. Wel zouden video’s handmatig worden gelabeld zodat het bedrijf haar diensten kan verbeteren, maar dat gebeurt alleen met video’s die klanten publiekelijk hebben gedeeld. Die mogelijkheid is volgens het bedrijf vastgelegd in de voorwaarden waarmee klanten akkoord gaan als zij cameraproducten van Ring aanschaffen. Er gelden volgens het bedrijf ook hoge eisen voor medewerkers die video’s van gebruikers bekijken. Misbruik wordt gestraft, aldus Ring.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner