Medewerkers JC Zaanstad op non actief na ‘wapensmokkel’

Een medewerker en een ingehuurde beveiliger van het Justitieel Complex Zaanstad zijn per direct naar huis gestuurd, nadat gebleken is dat de medewerker een luchtdrukwapen mee naar binnen had kunnen nemen, wat streng verboden is. De beveiliger had het wapen moeten opmerken tijdens de controle.

Het incident gebeurde op 11 augustus. Het wapen was bedoeld om airsoft mee te spelen. Daarbij schieten mensen met luchtdrukwapens plastic bolletjes naar elkaar. De medewerker is lid van een schietvereniging waar airsoft wordt beoefend en zegt bij aankomst in de gevangenis het wapen per ongeluk mee naar binnen genomen te hebben. Hij zou de portier hebben geïnformeerd, maar met dat excuus neemt de directie van de instelling geen genoegen. De medewerker werd in afwachting van nader onderzoek door het Bureau Integriteit direct naar huis gestuurd. De beveiliger mag niet meer terugkomen in JC Zaanstad.
Er zijn al langer problemen in de JC Zaanstad. Eerder lekten beelden naar buiten van feestvierende gevangenen die volop over telefoons, drugs en andere smokkelwaar bleken te beschikken. Personeel wijdt dit aan chronisch personeelstekort.

Gedeeld

Geef een antwoord