Beveiliging nieuws

Onze partners

ASIS

SmartCell

SMC Alarmcentrale

Ajax Systems

VideoGuard

OSEC

Alphatronics

2N

Masset Solutions

CardAccess

ASSA ABLOY

Secusoft

Bydemes

VBN

Gold-IP

Eizo

Nenova

HID

Advancis

Explicate

Trigion

ADI

EAL

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

Traka ASSA ABLOY

SOBA

Add Secure

Seagate

JMB Groep

Paraat

Seris

MPL

Crown Security Services

Connect Security

Uniview

VAIBS

Alarm Meldnet

Optex

Oribi ID Solutions

IDIS

Bosch Security Systems

Paxton

Akuvox

CDVI

Avigilon Alta

Regio Control Veldt

Lobeco

ARAS

G4S

Sequrix

Genetec

DZ Technologies

CSL

GFT

Eagle Eye Networks

Centurion

Unii

Brivo

Kiwa

RoSecure

Nimo Drone Security

BHVcertificaat.online

Hikvision

Dahua

VEB

Service Centrale Nederland

Hanwha Vision Europe

HD Security

Top Security

20face

SmartSD

VVNL

Dero Security Products

i-Pro

NetworxConnect

Nimo Dog Security

NIBHV

PG Security Systems

Securitas

Milestone

Mensen slordig met bedrijfsinformatie

8 oktober 2017
Redactie
11:37

Uit onderzoek van dienstverlener BIT blijkt dat werknemers onverantwoord omgaan met bedrijfsinformatie. De meeste werkcomputers en -laptops zijn alleen beveiligd met een wachtwoord (92%) en worden ook mee naar huis genomen om voor privédoeleinden te worden gebruikt.

Het is de vraag hoe effectief een wachtwoord als beveiliging is. 28 procent van de werknemers geeft namelijk aan dat het wachtwoord van hun computer bekend is bij minimaal één ander persoon in de privé-omgeving. 8 procent geeft zelfs aan dat dit bekend is bij twee of meer mensen. Met deze inloggegevens hebben deze derden in 40 procent van de gevallen ook toegang tot bedrijfssystemen en -informatie. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders met een kantoorbaan. De gegevens zijn gebundeld in het rapport ‘Internet Eigenwijs 2017’.

Privé vs. werk
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat maar liefst driekwart van de respondenten het erger vindt dat zijn of haar externe harde schijf met privéfoto’s, bestanden en documenten wordt gestolen dan de werkcomputer met bedrijfsgevoelige informatie. Nederlanders controleren ook eerder of alle ramen en deuren goed gesloten zijn wanneer zij weggaan van huis (71%) dan dat zij controleren of de toegang tot de werklaptop/pc vergrendeld is wanneer zij de werkplek verlaten (29%).

Enorme risico’s
Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT, over de resultaten: “Het gebeurt aan de lopende band dat bedrijfslaptops mee naar huis gaan en vervolgens ook door familieleden en vrienden gebruikt worden. De risico’s die hiermee gepaard gaan, zijn enorm. Bedrijfsinformatie kan ineens op straat komen te liggen. Neem daarom maatregelen die het risico beperken. Bespreek het gebruik door derden van de bedrijfslaptop met de medewerkers of installeer gastaccounts om derdengebruik te faciliteren. Dat leidt in sommige gevallen tot wat weerstand bij de medewerkers. Echter gaat het uiteindelijk niet alleen om die hoge, mogelijk desastreuze, boete die u riskeert, maar ook om de veiligheid en privacy van uw werknemers, klanten en andere relaties.”

Meer weten over de onderzoeksresultaten? Download het rapport ‘Internet eigenwijs 2017’ hier: https://www.bit.nl/bit-onderzoeksrapport-2017

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner