Beveiliging nieuws

Onze partners

Seris

CardAccess

Unii

CSL

OSEC

SmartCell

Crown Security Services

ARAS

Hikvision

Eagle Eye Networks

ADI

Top Security

20face

NIBHV

Nimo Drone Security

HD Security

Bydemes

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

HID

VBN

PG Security Systems

Dahua

Alarm Meldnet

MPL

Masset Solutions

Nenova

VVNL

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Bosch Security Systems

VideoGuard

Add Secure

Optex

Dero Security Products

Kiwa

Avigilon Alta

IDIS

NetworxConnect

Multiwacht

Secusoft

Akuvox

Alphatronics

Service Centrale Nederland

Genetec

ASIS

Hanwha Vision Europe

G4S

Brivo

Securitas

CDVI

Paraat

SOBA

Paxton

RoSecure

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

GFT

2N

Eizo

DZ Technologies

VEB

Centurion

i-Pro

Connect Security

Advancis

Uniview

EAL

Sequrix

Gold-IP

Explicate

Seagate

Trigion

VAIBS

Milestone

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Lobeco

Mishandelde demonstrant wordt alsnog vervolgd

6 januari 2022
Redactie
06:27

De demonstrant die wereldnieuws werd nadat hij door twee ME-ers en een hond zwaar werd mishandeld, wordt vervolgd wegens zware mishandeling, bedreiging, belediging en verboden wapenbezit. Op 14 maart vorig jaar bedreigde hij agenten met een startkabel tijdens een demonstratie op het Malieveld in Den Haag.

Op 14 maart vorig jaar werd op het Malieveld gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Op bevel van de burgemeester werd de demonstratie ontbonden. De politie riep bij herhaling om dat de demonstranten zich van het Malieveld moesten verwijderen. De meeste demonstranten gaven daaraan geen gehoor. Daarop ging de politie over tot de gedwongen ontruiming van het Malieveld. Tijdens die ontruiming liep een 37-jarige man uit Alphen aan den Rijn volgens het OM met een startkabel te zwaaien. Hij weigerde die te laten vallen, rende achter politiepaarden aan en gooide de kabel uiteindelijk in de richting van een ME’er. Ook zou hij zware beledigingen en doodsbedreigingen hebben geuit. Dit wordt hem tenlastegelegd als poging tot zware mishandeling, bedreiging en belediging. Het meebrengen van een startkabel naar een demonstratie en die vervolgens als wapen gebruiken, wordt tenlastegelegd als verboden wapenbezit.

VN-rapporteur
Na het plegen van de feiten is de Alphenaar ter plekke aangehouden. Daarbij is door een hondengeleider en een ME’er geweld toegepast dat in de ogen van het OM niet proportioneel was. Daarom worden ook de twee bij het incident betrokken politiemensen vervolgd, zoals het OM al in december bekend maakte. Deze week kwam de kwestie nog eens uitgebreid in het nieuws, toen VN-rapporteur Nils Melzer de filmpjes op Twitter plaatste en de situatie vergeleek met de door politiegeweld om het leven gebrachte George Floyd. Iets waar met name de politiebonden fel tegen geprotesteerd hebben, omdat Melzer zich alleen baseerde op wat op het filmpje was te zien en niet op wat aan het politiegeweld vooraf was gegaan.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner