Nauwkeurige sensoren voor temperatuurbewaking

Als in een koelcel de temperatuur te veel afwijkt, kan de schade enorm zijn. Om dergelijke afwijkingen tijdig te signaleren, introduceert By Demes een serie sensoren van Vesta. Dezelfde apparatuur is ook prima te gebruiken in serverruimtes en andere situaties waar de temperatuur nauw luistert.

De sensoren hebben een groot bereik. Ze zijn te gebruiken in ruimtes met temperaturen tussen de +50ºC en -20ºC en reageren al op een afwijking van slechts 1ºC. Zo kan in de regel worden ingegrepen voordat schade ontstaat. Bijvoorbeeld doordat voedsel bederft of servers oververhit raken.
De sensoren Vesta-158 of de compacte Vesta-157 worden aangesloten op een hoofdpaneel, zoals de Vesta-046 of Vesta-047. Vervolgens is het mogelijk om in realtime informatie te ontvangen. Alle metingen worden tot 14 dagen opgeslagen in een exporteerbaar historisch register. En er kan een alarm worden ingesteld, zodat personeel tijdig kan ingrijpen als de temperatuur boven of beneden een bepaalde drempelwaarde komt. Verder is het mogelijk om automatisch een noodkoeling in te schakelen, als de hoofdkoeling het laat afweten. Op dezelfde manier kan een aggregaat worden gestart, als de netspanning uitvalt. Installatie van de draadloze componenten is een kwestie van enkele minuten. Handig is ook dat meldingen via een app of een telefonische waarschuwing kunnen worden doorgegeven.

Meer informatie is op te vragen via het contactformulier.

Gedeeld

Geef een antwoord