Nieuwe productenlijst Politiekeurmerk uitgebracht

Minimaal twee keer per jaar werkt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid de Productenlijst PKVW voor Bestaande Bouw bij. Donderdag verscheen de nieuwste versie. Hierin staan alle producten die gebruikt mogen worden voor verkrijging van het PKVW-certificaat.

In de productenlijst staan de gecertificeerde en dus goedgekeurde producten voor de veiligheid aan en om woningen. De producten zijn geschikt voor gebruik binnen het PKVW-eisenpakket dat in het Handboek PKVW Bestaande Bouw staat. Als een woning aan alle eisen voldoet, komt deze in aanmerking voor het PKVW-certificaat.
De productenlijst is een samenstelling van meerdere lijsten. Op de lijsten A t/m S, Y en Z zijn hang-en-sluitwerkproducten vermeld die met inbrekersgeweld zijn getest. Deze producten zijn gecertificeerd door SKG-IKOB.
De producten op de overige lijsten hebben hun eigen beoordelingsrichtlijnen. Ze zijn op basis daarvan getest en goedgekeurd door SKG. De rookmelders zijn getest door het Keurmerkinstituut in Zoetermeer.
De laatste versie van de productenlijst is nu beschikbaar en hier te downloaden.

Gedeeld

Geef een reactie