Nieuwe trend: het plunderen van sportwinkels

Na twee winkels in België en één Engeland is nu ook in Amsterdam een sportwinkel van JD geplunderd door met messen gewapende jongeren. Korte tijd later moest ook een winkel van La Coste eraan geloven. Sportwinkels in Europa maken zich grote zorgen.

De geplunderde winkel van JD Sports staat in Amsterdam-Zuidoost. Donderdag drong daar een grote groep jonge mannen naar binnen die het personeel met messen bedreigde. Zij graaiden grote hoeveelheden dure spullen bijeen en gingen er vandoor. Vergelijkbare incidenten vonden plaats bij JD-winkels in Londen, Brussel en Luik. De politie sluit niet uit dat de overvallen verband houden met elkaar. Niet bekend is of het om dezelfde bende gaat.

Racistisch incident
De overvallen kunnen volgens de Belgische media te maken hebben met een incident in Luik vorige week. Een verkoopster van JD Sports zou racistische opmerkingen hebben gemaakt tegen klanten. Donkere mensen moesten in een aparte rij voor de kassa gaan staan. Een ‘grapje’ volgens haar, wat leidde tot ontslag op staande voet. Desondanks kan het incident betekenen dat de overvallen een wraakactie zijn. Wat de overval op de winkel van La Coste met de kwestie te maken heeft is niet duidelijk. Mogelijk gaat het hier om kopieergedrag. De zeer jonge daders zouden niet met wapens hebben gedreigd. Twee van hen zijn intussen aangehouden.

Gedeeld

Geef een reactie