Beveiliging nieuws

Onze partners

20face

OSEC

Explicate

Kiwa

Gold-IP

Seagate

Akuvox

Nimo Drone Security

Masset Solutions

SOBA

Avigilon Alta

Nenova

PG Security Systems

Advancis

Ajax Systems

Dero Security Products

Hikvision

VAIBS

NIBHV

Paxton

De Beveiligingsjurist

CSL

G4S

VBN

SmartCell

Service Centrale Nederland

DZ Technologies

Connect Security

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

Multiwacht

Crown Security Services

Top Security

CardAccess

EAL

Seris

VideoGuard

VEB

i-Pro

ARAS

SmartSD

BHVcertificaat.online

HID

CDVI

Alarm Meldnet

Sequrix

Eizo

NetworxConnect

Lobeco

SMC Alarmcentrale

Nimo Dog Security

IDIS

Oribi ID Solutions

Securitas

ADI

Traka ASSA ABLOY

Unii

ASSA ABLOY

Centurion

Paraat

Secusoft

Optex

Alphatronics

Bydemes

JMB Groep

ASIS

RoSecure

Milestone

VVNL

Regio Control Veldt

Brivo

Trigion

2N

Bosch Security Systems

Genetec

GFT

HD Security

Uniview

Add Secure

Overheid zendt NL-Alert testbericht op maandag 7 juni

6 juni 2021
Redactie
17:44

Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Zo kan iedereen ervaren hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet op de mobiele telefoon. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties in de buurt.

NL-Alert waarschuwt en informeert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Bijvoorbeeld bij een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat de ontvanger moet doen en waar hij meer informatie en updates kan vinden. Wie een NL-Alert ontvangt, dient het bericht direct te lezen, in actie te komen en mensen in de omgeving te helpen.

Zo ontvang je een NL-Alert
Wie een NL-Alert binnenkrijgt hoort een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal berichtje. Het NL-Alert is direct op het beginscherm van de mobiele telefoon te zien.
Voor het ontvangen van NL-Alert hoeft niets ingesteld te worden op de mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, het telefoonnummer blijft onbekend. De NL-Alert wordt ook ontvangen als het mobiele netwerk overbelast is. Naast NL-Alert op de mobiel, is de NL-Alert ook te zien op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden.

Hoe zendt de overheid NL-Alert uit
De overheid kan NL-Alert uitzenden via alle zendmasten van Nederlandse telecomproviders. Tijdens een noodsituatie bepaalt de lokale veiligheidsregio in welk gebied het NL-Alert uitgezonden moet worden. Dit is afhankelijk van de plek van het incident, maar bijvoorbeeld ook van hoe de wind staat. Een gevaarlijke gifwolk kan door de wind een plaats bereiken die mogelijk kilometers verderop ligt. De gezamenlijke meldkamer van de politie, brandweer en ambulance stelt het NL-Alert tekstbericht op. Zij zenden dit vervolgens uit naar alle zendmasten in het betreffende gebied. Wie verbonden is met een zendmast in dit betreffende gebied ontvangt het NL-Alert.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner