Nu ook stiptheidsacties beveiligers VU Amsterdam

Werknemers en bezoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam kunnen vanaf maandagochtend 16 juli een week lang hinder ondervinden van stiptheidsacties van beveiligers. De vijftig beveiligers van de VU accepteren het niet als ze dit jaar geen enkele loonsverhoging krijgen, zo maakt CNV Vakmensen bekend.

 

Onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ongeveer 30.000 beveiligers in Nederland zijn mislukt. De werkgevers bieden voor 2018 een loonsverhoging van nul procent; de laatste loonsverhoging voor beveiligers dateert van januari 2017. Een ultimatum van CNV Vakmensen en FNV Beveiliging aan de werkgevers (de Nederlandse Veiligheidsbranche) is eind juni al verlopen. In de nieuwe cao willen de bonden, naast een goede loonsverhoging, ook afspraken maken over betere roosters.

Onvrede groeit
“We merken op steeds meer plekken in het land onvrede onder de beveiligers”, zegt actieleider Erik Maas van CNV Vakmensen. “Afgelopen week kwamen de beveiligers op Schiphol ook al in actie. Ik verwacht dat er op steeds meer plekken beveiligers een signaal gaan afgeven. Nul procent dit jaar, dat accepteren ze gewoon niet.”
De stiptheidsacties houden in dat de beveiligers zich stipt aan de werkinstructies houden, bijvoorbeeld bij de telefoonafhandeling en de sluitingstijden van gebouwen.

 

Gedeeld

Geef een reactie