Beveiliging nieuws

Onze partners

PG Security Systems

SOBA

Milestone

Dahua

Seris

Nimo Drone Security

Lobeco

i-Pro

Trigion

NetworxConnect

Gold-IP

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

IDIS

Paxton

Bosch Security Systems

NIBHV

2N

VBN

SmartSD

ARAS

Brivo

MPL

20face

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

Add Secure

ADI

SmartCell

CSL

Connect Security

HID

CardAccess

Top Security

Centurion

RoSecure

Eizo

VVNL

JMB Groep

Eagle Eye Networks

VEB

OSEC

Advancis

CDVI

VideoGuard

Ajax Systems

EAL

Dero Security Products

Crown Security Services

Unii

Explicate

Akuvox

DZ Technologies

Alarm Meldnet

Masset Solutions

ASSA ABLOY

G4S

Sequrix

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

ASIS

Optex

Alphatronics

Nenova

Bydemes

Oribi ID Solutions

Uniview

Securitas

HD Security

Regio Control Veldt

Genetec

Paraat

VAIBS

Secusoft

BHVcertificaat.online

Seagate

Service Centrale Nederland

Kiwa

GFT

NVD start in haven IJmuiden met collectief cameratoezicht

28 februari 2018
Redactie
16:17

Sinds deze maand verzorgt NVD Beveiligingen in het havengebied van IJmuiden collectief cameratoezicht. Het is één onderdeel van een reeks aan maatregelen die tot een totale revitalisering van het bedrijventerrein gaat leiden en waaraan alle ondernemers dankzij het BIZ-concept evenredig bijdragen.

De ingebruikname kreeg een feestelijk tintje. Zowel burgemeester Frank Dales als wethouder Arjen Verkaik van Velsen waren aanwezig om het waarschuwingsbord op het terrein te onthullen.
Het gaat om een geavanceerd camerasysteem, waarvan een deel eigendom is van Zeehaven IJmuiden en een ander deel van de Stichting BIZ Havengebied IJmuiden. Voorzitter Ton Wijker van de stichting wees op de uitdagingen die aan een dergelijk project zijn verbonden. Niet alleen dient alles aan de steeds strengere privacyregels te voldoen; ook is het een hele kunst om de camera’s op de juiste plaatsen te krijgen en ervoor te zorgen dat de beelden in de gecertificeerde meldkamer van NVD Beveiligingen terecht komen.

Kentekenherkenning
Een belangrijke functie van het camerasysteem is het scannen van kentekens van auto’s die het gebied binnenrijden. Elk kenteken wordt direct gecontroleerd door systemen van het Verbond van Verzekeraars en de politie. Als er iets verdachts mee is, krijgt de meldkamer het verzoek om het voertuig live te volgen via het camerasysteem, terwijl gelijktijdig de mobiele surveillance van NVD Beveiligingen en de politie worden gemobiliseerd. “We verzorgden al lange tijd de collectieve beveiliging”, vertelt technisch directeur René den Dekker van NVD. “Met behulp van het camerasysteem kunnen wij dit nog veel effectiever en efficiënter doen. Wij hebben het hele project mogen begeleiden, vanaf het aanvragen van subsidie bij de provincie tot en met het opvolgen van de camerabeelden. De installatie van de camera’s is door NVD techniek verzorgd.”

Waarschuwings-app
Het gaat volgens Den Dekker niet alleen om veiligheid. “Onze surveillanten letten ook op andere zaken, zoals defecte straatverlichting, vandalisme of het dumpen van afval. Alles wat afwijkt van de normale situatie wordt gemeld aan de parkmanager of – als dat nodig is – aan de politie. Daarnaast wordt de ondernemers gevraagd om ook zelf een oogje in het zeil te houden. Steeds meer woonwijken hebben tegenwoordig een community-groep, waarmee bewoners elkaar attenderen op onveilige situaties. Samen met de stichting bieden wij ook de ondernemers van Zeehaven IJmuiden een app aan. Na registratie kunnen zij de speciale app downloaden en zo waarschuwingen versturen en ontvangen. Wijzelf en de politie maken ook deel uit van de groep. Als wij een waarschuwing binnenkrijgen, schalen wij meteen het cameratoezicht op. Dankzij LiveView kunnen wij de beelden ook rechtstreeks doorsturen naar de meldkamer van de politie.”

Bedrijven Investering Zone (BIZ)
Sinds oktober 2016 is het havengebied van IJmuiden een zogenoemde Bedrijven Investerings Zone (BIZ). Dat heeft als groot voordeel dat het voor elk daar gevestigd bedrijf verplicht is om mee te betalen aan maatregelen die iedereen ten goede komen. Zo wordt voorkomen dat bedrijven ‘meeliften’, ofwel profiteren van extra veiligheid zonder bij te dragen aan de noodzakelijke investeringen. De gemeente en het havenbedrijf hebben het voortouw genomen, maar stelden terecht als eis dat de ondernemers ook zouden bijdragen. Dat gebeurt nu via de Stichting BIZ Havengebied IJmuiden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner