Beveiliging nieuws

Onze partners

Securitas

Alarm Meldnet

Sequrix

Hikvision

ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

JMB Groep

Lobeco

Nimo Drone Security

Seagate

Dahua

Ajax Systems

ADI

IDIS

ARAS

DZ Technologies

VBN

Masset Solutions

Koninklijke Oosterberg

Trigion

Secusoft

Crown Security Services

Explicate

Dero Security Products

SOBA

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

Gold-IP

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

MPL

Milestone

20face

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

Kiwa

Traka ASSA ABLOY

NIBHV

Seris

Advancis

2N

CDVI

ASIS

HD Security

CardAccess

SmartSD

BHVcertificaat.online

VEB

Multiwacht

Unii

Optex

Akuvox

GFT

Nenova

PG Security Systems

CSL

Uniview

Centurion

SmartCell

Brivo

HID

EAL

NetworxConnect

VideoGuard

Paraat

Eagle Eye Networks

Paxton

Genetec

VAIBS

Add Secure

VVNL

Hanwha Vision Europe

Eizo

G4S

Regio Control Veldt

i-Pro

Alphatronics

Top Security

Bydemes

OSEC

RoSecure

Connect Security

ONVIF-standaard voor metadata en slimme applicaties

30 september 2020
Redactie
05:39

ONVIF®, het wereldwijde standaardisatie-initiatief voor IP-gebaseerde fysieke beveiligingsproducten, introduceert de Release Candidate voor Profile M. Deze conceptspecificatie standaardiseert de communicatie van metadata en de manier waarop analyses van slimme toepassingen worden afgehandeld.

Volgens de organisatie effent de nieuwe standaard de weg voor een grotere interoperabiliteit van IP-camera’s of analysetoepassingen met videobeheersystemen. Ook zorgt Profile M voor een eenvoudigere integratie met IoT-systemen (Internet of Things). Profile M biedt een standaardmanier voor het communiceren van metagegevens tussen randapparaten als IP-camera’s en analyse-apps voor apparaten en clients, zoals videobeheersoftware (VMS), netwerkvideorecorders of server- of cloudgebaseerde diensten. Dit betekent dat systeemintegratoren en eindgebruikers flexibel oplossingen van verschillende fabrikanten van analyse, edge-apparaten en videobeheersoftware of clouddiensten, samen met IoT-toepassingen, door elkaar kunnen gebruiken in één systeem.

Toename van soorten applicaties
“Profile M wordt een aantrekkelijk ONVIF-profiel voor camera- en VMS-leveranciers en onafhankelijke ontwikkelaars van edge-, server- of cloudgebaseerde diensten”, zegt Sriram Bhetanabottla, voorzitter van de ONVIF Profile M Working Group. “De toename van het aantal slimme toepassingen voor beveiliging, business intelligence en IoT-apparaten leidt tot interoperabiliteitseisen. Profile M-apps zullen een brede compatibiliteit hebben, wat zal leiden tot een verdere groei van het aantal en de soorten applicaties en dus een nog grotere keuze voor eindgebruikers.”

Interfaces
De ONVIF Profile M Release Candidate is bedoeld voor de configuratie van analyses en de structuur van metadata, evenals voor filtering en streaming daarvan. Er zijn interfaces voor generieke objectclassificatie en gespecificeerde metadata voor geolocatie, voertuig, kentekenplaat, menselijk gezicht en menselijk lichaam. Profile M definieert ook interfaces voor regelconfiguratie voor gebeurtenissen, gebeurtenisafhandeling voor apps voor het tellen van mensen en voor herkenning van gezichts- en kentekenplaten en gebeurtenissen met behulp van JSON (JavaScript Object Notation) en het MQTT-protocol (Message Queuing Telemetry Transport) voor IoT-toepassingen.

Gebruiksscenario’s
Gebruiksscenario’s voor metadata zijn onder meer het markeren van interessante objecten in een videostream, heatmapping in een winkel met behulp van menselijke en geolocatie-metadata en voertuigmapping op een parkeerplaats met behulp van voertuig- en geolocatiemetadata. Gebruiksscenario’s voor de interfaces voor het afhandelen van gebeurtenissen in Profile M zijn onder meer crowd control of wachtrijbeheer via analyse van het tellen van personen en toegangscontrole op een parkeerplaats via apps voor kentekenherkenning.
Voor een IoT-toepassing kan de Event-handling-interface van Profile M bijvoorbeeld worden gebruikt voor regeling van de kamertemperatuur, waarbij een Profile M-camera (met MQTT-ondersteuning) mensen in een kamer detecteert en een ONVIF-gebeurtenis via MQTT naar een IoT-platform stuurt of een applicatie die op zijn beurt een slimme thermostaat triggert om de kamertemperatuur aan te passen.
Profiel M kan worden gecombineerd met andere ONVIF-video- en toegangscontroleprofielen voor een geïntegreerd systeem op basis van ONVIF-interfaces.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner