ONVIF viert mijlpaal: 20.000 conforme beveiligingsproducten

ONVIF, de organisatie die standaardisering van op IP gebaseerde beveiligingsproducten nastreeft, zegt dat inmiddels 20.000 producten merkonafhankelijk in compatibele systemen gebruikt kunnen worden.

Deze nieuwe mijlpaal sluit volgens ONVIF rechtstreeks aan bij de sterke vraag van de markt naar interoperabiliteit van hardware en software voor fysieke beveiligingssystemen. In de afgelopen jaren zag de organisatie een snelle groei van het aantal conforme producten. In 2018 waren het er al meer dan 10.000. De afgelopen drie jaar is dat aantal verdubbeld. Een groot voordeel is dat ontwerpers van beveiligingsinstallaties steeds minder vaak tegen beperkingen aanlopen, omdat een bepaald merk een bepaald product niet levert. Wie echter producten van grote Chinese fabrikanten wil gebruiken, heeft pech. Deze werden onder druk van de Amerikaanse autoriteiten in 2019 uitgesloten van deelname.

Kunstmatige intelligentie
Verwacht wordt dat aanstaande ONVIF-profielen – met name de Profile M Release Candidate voor metadata die later dit jaar zal worden afgerond – voor een verdere groei van het aantal conforme producten zullen zorgen. Dit nieuwe profiel zal met name de interoperabiliteit in de cloud vergroten, evenals in systemen met geavanceerde analyses op basis van kunstmatige intelligentie.
ONVIF-conforme producten worden alleen geproduceerd door bedrijven die lid zijn van ONVIF en die ten minste één ONVIF-profiel ondersteunen. Producten moeten worden geregistreerd op de ONVIF-lijst van conforme producten om als conform te worden beschouwd.

Gedeeld

Geef een antwoord