Beveiliging nieuws

Onze partners

CDVI

Trigion

Multiwacht

SmartCell

Optex

Explicate

Uniview

G4S

Avigilon Alta

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

Top Security

RoSecure

Regio Control Veldt

Connect Security

Genetec

VAIBS

VideoGuard

i-Pro

Eizo

Centurion

NIBHV

HID

ARAS

SmartSD

CardAccess

Lobeco

VEB

MPL

Nimo Dog Security

CSL

Hikvision

Secusoft

Gold-IP

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

SOBA

BHVcertificaat.online

Alphatronics

ADI

Akuvox

Brivo

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

Add Secure

Service Centrale Nederland

Paxton

Alarm Meldnet

Seagate

NetworxConnect

PG Security Systems

Traka ASSA ABLOY

VVNL

Dero Security Products

JMB Groep

Seris

Unii

ASIS

2N

Bydemes

Advancis

Dahua

Masset Solutions

ASSA ABLOY

Milestone

GFT

Securitas

OSEC

20face

Ajax Systems

DZ Technologies

Crown Security Services

Sequrix

IDIS

VBN

Nenova

EAL

Paraat

Kiwa

HD Security

Hanwha Vision Europe

Politie boos over instructie ‘coulant’ op te treden

23 juni 2020
Redactie
06:25

De politie is volgens De Telegraaf boos op burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. Dit omdat hij 6 juni opdracht gaf om tijdens een demonstratie tegen racisme niet te reageren op bedreigingen en provocaties. Agenten werden zo gedwongen te ‘meten met twee maten’.

Omdat de demonstratie in het kader van #blackslivesmatter ook gericht was tegen politiegeweld, valt er iets te zeggen voor het besluit van de burgemeester. Toch had die kunnen beseffen dat bedreigingen, intimidaties en geweld meestal het werk zijn van personen die niet voor de goede zaak aanwezig zijn, maar die puur en alleen uit zijn op een confrontatie met het gezag. Dat was de afgelopen weken ook te zien in Hoorn en Den Haag. ‘Coulant optreden’ van de politie kan dan als de bekende zachte heelmeester werken.

Uit de tent lokken
Politiebond ACP is dan ook niet blij met wat er in Eindhoven is gebeurd. Hij bevestigd de onvrede binnen de politie, die drie ‘goed ingevoerde bronnen’ kenbaar hadden gemaakt bij De Telegraaf. Volgens voorzitter Gerrit van de Kamp waren er vooraf al signalen dat demonstranten uit waren op confrontatie. Daarom werd opgeroepen om een dikkere huid te hebben, maar wat betreft bedreigingen en geweld een zero-tolerance beleid aan te houden. Dat gold voor de politie, maar ook voor de city-hosts en de handhavers. Achteraf viel het enorm mee met het geweld en was ingrijpen niet nodig. Dat was heel anders in Hoorn en Den Haag. Het lijkt erop alsof men de politie juist uit de tent wil lokken. Vooraf krijgen demonstranten van organisatie Black Lives Matter via Facebook het advies om het optreden van de politie te filmen. Van de Kamp vindt dat echter nog geen reden om dan maar niet op te treden in situaties waarbij normaal wel aanhoudingen zouden worden verricht. “Je bewandelt een weg die je echt niet moet bewandelen”, waarschuwt de vakbondsman tegenover De Telegraaf. “Dit is zeer verwarrend en vervelend voor agenten. Welk beeld roep je zo op? Dat de politie een stap terugdoet en op voorhand zwicht voor mogelijke escalatie. Het is willekeur. Er is hier veel woede over.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner