Beveiliging nieuws

Onze partners

Ajax Systems

Alphatronics

IDIS

Gold-IP

JMB Groep

Crown Security Services

Eizo

Bydemes

Optex

Akuvox

Seris

OSEC

2N

ASIS

MPL

G4S

Dahua

Multiwacht

Advancis

Kiwa

SOBA

Trigion

SmartCell

Secusoft

Sequrix

Brivo

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

HD Security

Centurion

Seagate

Nimo Drone Security

ARAS

VAIBS

Unii

Avigilon Alta

Paraat

NetworxConnect

SmartSD

GFT

VideoGuard

Nenova

Milestone

VVNL

CardAccess

DZ Technologies

ADI

Service Centrale Nederland

De Beveiligingsjurist

PG Security Systems

CSL

Hikvision

i-Pro

Add Secure

Dero Security Products

Top Security

Alarm Meldnet

20face

NIBHV

HID

Genetec

Nimo Dog Security

Securitas

Lobeco

RoSecure

VBN

Oribi ID Solutions

Explicate

EAL

SMC Alarmcentrale

Koninklijke Oosterberg

Paxton

Hanwha Vision Europe

CDVI

Masset Solutions

Traka ASSA ABLOY

VEB

Connect Security

Bosch Security Systems

Uniview

Eagle Eye Networks

Politie en boa’s willen actie tegen manier van versoepelen

28 april 2021
Redactie
17:31

Velen zullen blij zijn met de woensdag ingegane versoepelingen, maar dat geldt niet voor de politie en de boa’s. Dat komt volgens voorzitter Richard Gerrits van vakbond BOA-ACP vooral omdat de regels nu nauwelijks nog te handhaven zijn. Bovendien begrijpt het publiek de regels niet, met agressie tot gevolg.

Tijdens 1Vandaag zei Gerrits dat de laatste versoepelingen voor de boa’s absoluut niet wenselijk zijn. “Je wilt niet elke keer moeten optreden zoals op Koningsdag. Het water staat ons aan de lippen. Dit kan gewoon niet meer. Voor wat de handhaving betreft is het toppunt wel een beetje bereikt.” Tijdens ongeregeldheden op Koningsdag zijn enkele agenten en boa’s gewond geraakt. Daarnaast was er frustratie over het gedrag van het publiek dat corona geheel vergeten leek te zijn. Den Haag heeft volgens Gerrits geen oog meer voor de mensen die de regels moeten handhaven. Intussen blijven steeds meer agenten en boa’s ziek thuis en vinden anderen hun werk niet meer leuk.”

Geen uitvoerbare regels
Gerrits verwacht vooral problemen als de terrassen om zes uur ontruimd moeten worden. Als de uitbater dit niet voor elkaar krijgt, zullen boa’s moeten optreden. “Den Haag doet al ruim een jaar een beroep op onze loyaliteit, maar voor ons uitvoerbare regels komen er niet. De avondklok was nog wel te handhaven, want dat ging om enkelingen. Maar er zijn duizenden terrassen in heel Nederland. Dat is niet meer te doen. Daar hebben we veel te weinig mensen voor. We hebben dit aangekaart bij de minister, maar als er niet geluisterd wordt, gaan wij actie voeren. We stoppen dan bijvoorbeeld met handhaven en reageren alleen nog op noodsituaties.” Dat laatste houdt volgens de vakbondsman ook verband met de toenemende agressie. Die is de laatste maanden 20 tot 30 procent gestegen. “Intussen krijgen onze mensen geen vaccinatie, terwijl zij wel dagelijks worden toegeschreeuwd en zelfs bespuugd. Geef ons eindelijk eens een vaccinatie en middelen om ons te verdedigen.” Gerrits hoopt op spoedige verdere versoepelingen, zodat er voor de handhaving meer lucht komt.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner