Beveiliging nieuws

Onze partners

MPL

SOBA

GFT

Add Secure

NIBHV

Bosch Security Systems

HD Security

Kiwa

Nimo Drone Security

CSL

De Beveiligingsjurist

Regio Control Veldt

Genetec

Gold-IP

Centurion

Paxton

HID

SmartCell

Nenova

Crown Security Services

Top Security

Traka ASSA ABLOY

IDIS

SmartSD

NetworxConnect

ARAS

Trigion

SMC Alarmcentrale

Bydemes

Uniview

EAL

RoSecure

Advancis

ASSA ABLOY

Alphatronics

G4S

Optex

VAIBS

Oribi ID Solutions

ASIS

Service Centrale Nederland

CDVI

Eizo

Hanwha Vision Europe

VVNL

Securitas

Dero Security Products

i-Pro

Brivo

20face

Nimo Dog Security

Secusoft

Ajax Systems

Sequrix

Milestone

Connect Security

VideoGuard

PG Security Systems

VBN

DZ Technologies

Paraat

OSEC

Alarm Meldnet

Avigilon Alta

Seris

Explicate

BHVcertificaat.online

Dahua

Hikvision

Unii

Akuvox

Lobeco

CardAccess

Multiwacht

Seagate

JMB Groep

VEB

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

2N

ADI

Politie sluit acties tijdens jaarwisseling niet uit

20 december 2020
Redactie
17:40

Volgens voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP is het niet uitgesloten dat de politie actie gaat voeren tijdens de komende jaarwisseling. Dat zei hij zaterdagavond in het tv-programma Nieuwsuur. De reden zijn de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Door met acties te dreigen wil de vakbond het kabinet verder onder druk zetten. Dat weigert namelijk de salarissen van de politie met 2,5 procent te verhogen, zoals de ACP wil. Minister Grapperhaus vindt 1,3 procent wel genoeg. Het steekt Van de Kamp dat het bedrijfsleven volop geholpen wordt tijdens de coronacrisis, terwijl ‘groepen in de vuurlinie’ nauwelijks iets extra’s krijgen. Hij overweegt leden van zijn bond op te roepen om op oudejaarsavond tussen 23u en 00u niets te doen. Dat kan ernstige gevolgen hebben, omdat vanwege de coronamaatregelen veel ongeregeldheden worden verwacht.

Onduidelijkheid
Vorige week legden de vakbonden hun definitieve looneis op tafel: een structurele verhoging van de politiesalarissen met 2,5 procent in zestien maanden tijd, geflankeerd door twee eenmalige uitkeringen van 350 en 300 euro bruto. In plaats daarvan kunnen agenten 1,3 procent loonsverhoging en twee uitkeringen van 300 euro verwachten. De ACP riep het kabinet daarop rechtstreeks op om de vele waarderende woorden voor het politiewerk – voor en tijdens de coronacrisis – om te zetten in één waarderend gebaar: het beschikbaar stellen van het benodigde extra budget. Van de Kamp benadrukt dat het politiewerk steeds moeilijker wordt naarmate de coronamaatregelen langer duren en strenger worden. Vooral het vuurwerkverbod zal volgens hem veel problemen geven. Daarnaast hekelde de vakbondsvoorzitter de onduidelijkheid en tegenstrijdigheid van veel maatregelen. Hij pleitte voor een betere centrale sturing vanuit Den Haag.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

MPL

Wordt een partner