Politie verliest kisten met oefenwapens

De politie is dringend op zoek naar drie kisten die zaterdagochtend vermoedelijk uit een politievoertuig zijn gevallen. In de kisten zitten oefenwapens van de politie. De wapens zijn onklaar gemaakt en gemarkeerd. Toch is het voor de politie van groot belang dat de kisten en de inhoud snel weer worden teruggevonden.

Op zaterdagochtend 13 maart vertrok een medewerker van de politie uit Lelystad. Achter in zijn bestelbus stonden drie kisten met oefenwapens. Het was stormachtig weer. De chauffeur reed vanuit Lelystad over de Oostvaardersdijk naar de A6 bij Almere-Poort. Bij de oprit naar de A6 ontdekte hij dat de achterdeur van de bestelbus, mogelijk door een defect in het slot, open was gevlogen. De chauffeur zette de bus langs de weg en ontdekte dat de kisten verdwenen waren. Het gaat om één houten kist en twee roodkleurige plastic kisten.
De politie heeft direct uitgebreid gezocht langs de afgelegde route. Daarbij zijn wel enkele andere spullen uit de bestelbus teruggevonden maar niet de drie kisten met oefenwapens. Ook andere opsporingshandelingen hebben nog niet tot resultaat geleid. De politie is naarstig op zoek naar tips en getuigen.

Gedeeld

Geef een antwoord