Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt makkelijker toepasbaar

De klantvriendelijkheid van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) wordt verbeterd, maakt uitvoerder CB&V bekend. Het keurmerk, waarmee de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90 procent kan afnemen, kan nu ook worden behaald als de woning stap voor stap beter wordt beveiligd.

Een belangrijke verandering binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen is de invoering van verklaringen. Vanaf nu kan een PKVW-bedrijf verklaringen afgeven, waarmee wordt aangegeven dat de beveiliging van een bepaald deel van de woning op orde is.
De verklaring kan afgegeven worden voor zes elementen. Dit zijn de voorgevel van de begane grond, inclusief verlichting, de achtergevel van de begane grond, inclusief verlichting, de zijgevel van de begane grond, inclusief verlichting, de voorgevel van de eerste verdieping, inclusief verlichting bij bereikbare deuren, de achtergevel van de eerste verdieping, inclusief verlichting bij bereikbare deuren en de zijgevel van de eerste verdieping, inclusief verlichting bij
bereikbare deuren.

Certificering in stappen
De verklaringen maken het mogelijk om de certificering in verschillende stappen uit te voeren. Hierdoor kan ook de investering verspreid worden. En dat is gunstig voor de consument. Als alle elementen van de woning aan de beveiligingseisen voldoen, komt de woning in aanmerking voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning.

Gedeeld

Geef een reactie