Prijsvraag levert 21 nieuwe app’s op voor IP-camera’s

De App Challenge, waarmee ontwikkelaars werden uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bouwen voor detailhandel, transport en productiesectoren, leverde 21 nieuwe app’s op. Deze komen binnenkort beschikbaar via de Application Store van Security & Safety Things.

Het initiatief is bedoeld om tot één besturingssysteem voor IP-camera’s te komen. Dat heeft als voordeel dat fabrikanten en ontwikkelaars maar één keer een app hoeven te bouwen voor een bepaalde toepassing en niet vele aparte versies voor alle fabrikanten. Het besturingssysteem is gebaseerd op het Android Open Source Project.

Geldprijs en publiciteit
Van de 21 nieuwe app’s worden er drie geselecteerd uit elke categorie. In september bepaalt een jury welke de beste is. De drie winnaars ontvangen elk een geldprijs van 10.000 euro. Ook mogen zij hun oplossing demonstreren op een van de komende evenementen van Security & Safety Things.
De ontwikkelaars die hebben meegedaan aan de App Challenge werken bij zestien verschillende bedrijven. Zij werken onder andere aan apps die oplossingen kunnen bieden voor specifieke behoeften in verband met COVID-19 of andere specifieke behoeftes van de industrie. De apps draaien op camera’s onder het besturingssysteem dat ontwikkeld is door Security & Safety Things.

Bijna zeventig toepassingen
In totaal werden tot nu toe elf van de nieuwe AI-enabled analyse app’s op de open Application Store van het bedrijf geüpload. Deze zullen worden beoordeeld door een jury van vooraanstaande integrators, waaronder Bosch, G4S en Securitas. De komende weken worden nog tien toepassingen verwacht. De Application Store beschikt al over bijna zeventig cameratoepassingen waaruit integrators en eindgebruikers kunnen kiezen wat het best past bij hun specifieke vraagstuk. Met het OS van Security & Safety Things kunnen meerdere toepassingen tegelijk op één enkele camera draaien, waardoor eindgebruikers meerdere verschillende functies met één apparaat kunnen realiseren. Apps kunnen ook tijdens de levensduur van de camera worden vervangen, waardoor gebruikers aan de camera’s flexibel nieuwe toepassingen kunnen geven waardoor de hardware-investering meer waarde kan opleveren.

Deelnemende ontwikkelaars
De ontwikkelaars die hebben deelgenomen aan de App Challenge zijn in de categorie Retail Link Analytix, Thirdeye Labs, Eagle Eye Network, A.I. Tech, TNG Technology Consulting, Impact Analytics en VI Agents Solutions. In de categorie Transport en smart cities gaat het om GoodVision, Shapes AI, Sparkline, OpenALPR Software Solutions, ConPDS, VI Agents Solutions, A.I. Tech en TNG Technology Consulting. In de categorie Productie en logistiek deden mee: Hxd3, Vallum Software, VI Agents Solutions, Sparkline en
Impact Analytics.

Gedeeld

Geef een reactie