Beveiliging nieuws

Onze partners

Eizo

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

Paxton

SOBA

Genetec

Connect Security

i-Pro

Dahua

SMC Alarmcentrale

Advancis

Add Secure

SmartSD

Eagle Eye Networks

EAL

Crown Security Services

VideoGuard

2N

Traka ASSA ABLOY

Multiwacht

Bydemes

Gold-IP

CardAccess

Optex

VVNL

Ajax Systems

GFT

Dero Security Products

NIBHV

Alarm Meldnet

OSEC

Service Centrale Nederland

MPL

Sequrix

JMB Groep

IDIS

HID

Lobeco

HD Security

ASSA ABLOY

Paraat

Nimo Dog Security

VEB

SmartCell

VBN

Seagate

G4S

VAIBS

Alphatronics

NetworxConnect

ADI

PG Security Systems

Regio Control Veldt

CSL

Akuvox

Explicate

ARAS

Oribi ID Solutions

Bosch Security Systems

CDVI

Securitas

Brivo

Trigion

DZ Technologies

Kiwa

RoSecure

Secusoft

BHVcertificaat.online

Top Security

Seris

Unii

Nimo Drone Security

ASIS

Centurion

Nenova

Milestone

20face

Masset Solutions

Uniview

Prijsvraag levert 21 nieuwe app’s op voor IP-camera’s

14 augustus 2020
Redactie
17:03

De App Challenge, waarmee ontwikkelaars werden uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bouwen voor detailhandel, transport en productiesectoren, leverde 21 nieuwe app’s op. Deze komen binnenkort beschikbaar via de Application Store van Security & Safety Things.

Het initiatief is bedoeld om tot één besturingssysteem voor IP-camera’s te komen. Dat heeft als voordeel dat fabrikanten en ontwikkelaars maar één keer een app hoeven te bouwen voor een bepaalde toepassing en niet vele aparte versies voor alle fabrikanten. Het besturingssysteem is gebaseerd op het Android Open Source Project.

Geldprijs en publiciteit
Van de 21 nieuwe app’s worden er drie geselecteerd uit elke categorie. In september bepaalt een jury welke de beste is. De drie winnaars ontvangen elk een geldprijs van 10.000 euro. Ook mogen zij hun oplossing demonstreren op een van de komende evenementen van Security & Safety Things.
De ontwikkelaars die hebben meegedaan aan de App Challenge werken bij zestien verschillende bedrijven. Zij werken onder andere aan apps die oplossingen kunnen bieden voor specifieke behoeften in verband met COVID-19 of andere specifieke behoeftes van de industrie. De apps draaien op camera’s onder het besturingssysteem dat ontwikkeld is door Security & Safety Things.

Bijna zeventig toepassingen
In totaal werden tot nu toe elf van de nieuwe AI-enabled analyse app’s op de open Application Store van het bedrijf geüpload. Deze zullen worden beoordeeld door een jury van vooraanstaande integrators, waaronder Bosch, G4S en Securitas. De komende weken worden nog tien toepassingen verwacht. De Application Store beschikt al over bijna zeventig cameratoepassingen waaruit integrators en eindgebruikers kunnen kiezen wat het best past bij hun specifieke vraagstuk. Met het OS van Security & Safety Things kunnen meerdere toepassingen tegelijk op één enkele camera draaien, waardoor eindgebruikers meerdere verschillende functies met één apparaat kunnen realiseren. Apps kunnen ook tijdens de levensduur van de camera worden vervangen, waardoor gebruikers aan de camera’s flexibel nieuwe toepassingen kunnen geven waardoor de hardware-investering meer waarde kan opleveren.

Deelnemende ontwikkelaars
De ontwikkelaars die hebben deelgenomen aan de App Challenge zijn in de categorie Retail Link Analytix, Thirdeye Labs, Eagle Eye Network, A.I. Tech, TNG Technology Consulting, Impact Analytics en VI Agents Solutions. In de categorie Transport en smart cities gaat het om GoodVision, Shapes AI, Sparkline, OpenALPR Software Solutions, ConPDS, VI Agents Solutions, A.I. Tech en TNG Technology Consulting. In de categorie Productie en logistiek deden mee: Hxd3, Vallum Software, VI Agents Solutions, Sparkline en
Impact Analytics.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner