Raadhuis Hilversum wordt beter beveiligd

Het open en daardoor tegelijk voor ongewenste bezoekers kwetsbare raadhuis van Hilversum is binnenkort een stuk veiliger, schrijft de regionale krant Gooi en Eemlander. Maandag starten in het monumentale pand de werkzaamheden die naar verwachting enkele weken zullen duren.

De maatregelen hebben volgens de gemeente een drempelverhogende werking en zijn noodzakelijk om de veiligheid te verbeteren. Aanleiding zijn waarschijnlijk de rellen tegen de komst van vluchtelingen, die recent enkele gemeentehuizen hebben getroffen. De verbouwing in Hilversum betreft slechts een deel van het raadhuis, omdat men voor het dagelijkse publiek de unieke open functie wil behouden.
Wat wel wordt aangepakt zijn onder andere de locatie van de werkplekken van de burgemeester en de wethouders. Er komt een elektronisch af te sluiten glazen deur tussen hun afdeling en het semi-openbare gebied. Ook op andere locaties worden glazen deuren geplaatst met een elektronisch slot, dat alleen door bezitters van een keycard geopend kan worden.
8 februari wordt begonnen met vernieuwing en verplaatsing van de receptiebalie. Daarmee krijgt de receptie bij de entree een meer nadrukkelijke rol bij de ontvangst van bezoekers. Bovendien worden de receptionisten zo beter in staat om tijdig onveilige situaties te signaleren, zo zegt de gemeente.

Gedeeld

Geef een antwoord