Rabobank vordert 155.000 euro van overvallers terug

De Rabobank vordert via de rechter 155.000 euro terug van zes verdachten van een overval op een klant van de bank in Venlo. Die overval vond plaats in juli 2017. Het slachtoffer was niet de bank zelf, maar een groep klanten die net een grote som contant geld had opgehaald. De overvallers waren getipt door een medewerker.

De tipgever werkte als uitzendkracht bij de Rabobank in Venlo. Hij informeerde de overvallers dat op 19 juli 2017 een grote hoeveelheid contant geld zou worden opgehaald. De overval slaagde, maar de overvallers konden worden aangehouden toen zij hun methode korte tijd later in Zundert probeerden te herhalen. De uitzendkracht werd kort daarvoor aangehouden, waarna de overvallers door een arrestatieteam werden ingerekend. Daarbij werd een van de verdachten in zijn arm geschoten. Hij diende daarvoor een aanklacht in tegen de politie, maar die werd afgewezen. Het in Venlo geroofde geld is tot nog altijd spoorloos. De Rabobank probeert het nu via de rechtbank terug te krijgen.
Tegen de bendeleden zijn celstraffen van drie tot zes jaar geëist. Hen wordt vooral een overval op een bejaarde dame in haar huis kwalijk genomen. Ook die overval was het gevolg van een tip van een medewerker van de Rabobank.

Gedeeld

Geef een reactie