Ruiten woning persfotograaf met stenen ingegooid

De woning van een persfotograaf in Vlaardingen werd vrijdagavond 14 mei bekogeld met stenen. Rond 21 uur vlogen er meerdere stenen door de ruiten. Er raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in. De fotograaf werd al langer bedreigd, nadat hij foto’s van hooligans had gemaakt.

Getuigen hebben twee personen in donkere kleding zien wegrennen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden. De fotograaf heeft al langer te maken met bedreigingen. Onderzocht wordt of die iets met het incident van vrijdagavond te maken hebben. Tegenover Hart van Nederland verklaarde hij dat hij vorige week foto’s had gemaakt van de aanhouding van Feyenoord-aanhangers en dat hij daarna achtervolgd werd. Hij wil nu politiebescherming of camera’s in de straat, maar aan dat verzoek wordt geen gehoor gegeven.

Hoge prioriteit
Journalisten moeten zonder gevaar hun werk kunnen doen en de privésituatie mag natuurlijk ook niet onder de aard van het werk lijden. De politie geeft samen met het Openbaar Ministerie daarom hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten. Mensen die meer weten over de bedreigingen of de aanval op de woning van de persfotograaf, worden verzocht zich te melden.

Gedeeld

Geef een antwoord