Samenwerking AIVD en TU Delft voor digitale veiligheid

De AIVD en de Technische Universiteit Delft gaan samenwerken op het gebied van digitale veiligheid en starten daarbij een uniek onderzoeksprogramma. Zij gaan samen onderzoeken hoe technologische innovaties kunnen helpen Nederland nog beter te beschermen tegen digitale dreigingen.

De ontwikkelingen op het gebied van cyber gaan snel en vragen om innovatieve oplossingen. De digitale dreiging is volgens de AIVD zo complex dat samenwerking cruciaal is. De inlichtingendienst ziet  digitale dreiging als een van de grootste waar Nederland op dit moment mee te maken heeft. Nederland is een hoogontwikkeld land en vormt daarom een aantrekkelijk doelwit voor digitale spionage, heimelijke politieke beïnvloeding en sabotage. Digitale veiligheid is essentieel voor het functioneren van onze maatschappij, aldus de AIVD.
Het onderzoeksteam wordt de komende maanden geworven door de TU Delft en start naar verwachting in het najaar van 2018. Met dit samenwerkingsverband combineert de AIVD zijn kennis met die van de wetenschap om Nederland digitaal veilig te houden.

Gedeeld

Geef een reactie