Beveiliging nieuws

Onze partners

Akuvox

Ajax Systems

Advancis

Top Security

EAL

Oribi ID Solutions

Lobeco

G4S

Eagle Eye Networks

Secusoft

Dahua

Kiwa

RoSecure

Brivo

SmartSD

Service Centrale Nederland

2N

Centurion

Seagate

Hanwha Vision Europe

CardAccess

MPL

Traka ASSA ABLOY

Add Secure

Bosch Security Systems

Nenova

ADI

VAIBS

Gold-IP

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

Bydemes

Avigilon Alta

20face

IDIS

SmartCell

DZ Technologies

Dero Security Products

NetworxConnect

Regio Control Veldt

Eizo

Masset Solutions

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Alphatronics

Milestone

ASIS

Paraat

OSEC

VEB

Nimo Dog Security

Connect Security

Explicate

JMB Groep

CSL

Uniview

i-Pro

VVNL

Crown Security Services

Unii

Seris

VideoGuard

NIBHV

Paxton

VBN

HD Security

Hikvision

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

Trigion

GFT

Optex

HID

Securitas

Nimo Drone Security

ARAS

CDVI

SMC Alarmcentrale

Sequrix

Genetec

SOBA

Schiphol vervangt predictive profilers door apparatuur

7 juli 2018
Redactie
11:13

De 170 predictive profilers van Procheck International, die onder andere passagiers op Schiphol ondervragen, worden eind dit jaar vervangen door 3D-scanners en intelligente camera’s. De NCTV bevestigt dit tegenover De Telegraaf. Voor de medewerkers wordt ander werk gezocht.

De profilers zijn getraind in het herkennen van kwaadaardige intenties bij passagiers. Ze worden onder andere ingezet bij de gates, waar vliegtuigen richting landen als de Verenigde Staten en Israël vertrekken. Dit wordt echter niet langer nodig geacht op de luchthaven. Schiphol zegt zich te baseren op een ’aanwijzing’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid, in overeenstemming met de Luchtvaartwet. Vluchten waarbij verhoogd terreurrisico aan de orde is, krijgen een andere vorm van veiligheidstoezicht bij controle van passagiers en handbagage. De luchthaven zegt tegen De Telegraaf dat geprobeerd wordt om ander werk te vinden voor de medewerkers van Procheck. Dit bedrijf ontwikkelt intussen samen met de vakbonden een sociaal plan.

Cruciaal belang
Volgens de NCTV verandert er niets aan het beveiligingsniveau op Schiphol. Alleen zullen observaties en visitaties op een andere manier worden ingevuld. Daarbij wordt vooral gebruikt gemaakt van moderne scantechnieken. Procheck heeft weinig begrip hiervoor. Volgens een woordvoerder is op kwetsbare locaties als luchthavens ervaren personeel nodig. Beveiligers die deskundig zijn opgeleid om potentiële dreigingen te herkennen en daarop direct actie te nemen. De menselijke factor is volgens het beveiligingsbedrijf vaak van cruciaal belang voor een optimale beveiliging en afschrikeffect. De profilers observeren reizigers en ondervragen deze als afwijkend gedrag wordt geconstateerd. Dat gebeurt bij de gates, maar ook op andere plaatsen van de luchthaven, waar observanten in burger actief zijn.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

MPL

Seagate

Wordt een partner