Beveiliging nieuws

Onze partners

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

G4S

Sequrix

Regio Control Veldt

VEB

Service Centrale Nederland

ASIS

ASSA ABLOY

Lobeco

Securitas

Eizo

Paraat

Nimo Drone Security

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

DZ Technologies

SOBA

OSEC

Paxton

GFT

SMC Alarmcentrale

NIBHV

CSL

CDVI

BHVcertificaat.online

Genetec

HID

JMB Groep

VBN

Seris

Secusoft

PG Security Systems

SmartCell

Ajax Systems

Brivo

Centurion

Alarm Meldnet

RoSecure

ARAS

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

HD Security

Connect Security

Advancis

Crown Security Services

Multiwacht

Explicate

Seagate

i-Pro

20face

VideoGuard

Avigilon Alta

Uniview

CardAccess

Akuvox

Kiwa

Nenova

EAL

VAIBS

NetworxConnect

ADI

Trigion

Add Secure

Unii

Nimo Dog Security

IDIS

2N

Bosch Security Systems

Bydemes

Top Security

Masset Solutions

Milestone

Alphatronics

Optex

VVNL

Hikvision

Dahua

Dero Security Products

MPL

Gold-IP

Slotenmaker helpt opgelichte bejaarde uit de brand

13 mei 2020
Redactie
14:36

Het is inmiddels een bekend probleem: slotenmakers die snelle service leveren en daarvoor een bizar hoog bedrag in rekening brengen. Dat er ook heel eerlijke en vriendelijke slotenmakers bestaan, bleek dinsdagavond tijdens ‘Opsporing Verzocht’.

Op 7 april besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan een bende die allerlei klusjes aanbiedt, waarna consumenten met torenhoge rekeningen worden opgezadeld, waarbij met de nodige intimidatie op betalen wordt aangedrongen. Vooral ouderen worden snel het slachtoffer van dergelijke trucs. Bijvoorbeeld een bejaarde man die voor wat meer veiligheid thuis nieuwe sloten en bijzetsloten liet installeren op zijn voor- en achterdeur. Hij belde het eerste slotenbedrijf dat hij vond en kreeg ’s avonds twee mannen aan de deur. Die gingen aan de slag, waarna de klus er rond half twaalf op zat. Een van de monteurs waarschuwde het slachtoffer nog dat het niet moest schrikken van de rekening. Die bedroeg 8500 euro. Om geen moeilijkheden te krijgen, betaalde de man het bedrag direct via internetbankieren. Later ontdekte hij dat de sloten amateuristisch en slordig waren gemonteerd.

Keurmerk
Jan-Bernard Streefkerk van slotenbedrijf Streefkerk uit Lexmond zag de reportage en nam contact op met de redactie van Opgelicht. Hij bood aan de door de prutsers gemonteerde sloten gratis te vervangen door deugdelijk materiaal. En hij voegde de daad bij het woord. Zijn leverancier HMB.eu leverde gratis de benodigde gecertificeerde sloten. Het slachtoffer heeft daarmee nog niet zijn geld terug, maar kan er wel van op aan dat zijn woning nu echt goed beveiligd is.
Volgens het CCV hebben inmiddels enkele gedupeerden van malafide slotenmakers besloten zich te verenigen en gezamenlijk een advocaat in de arm te nemen die de bedrijven civiel rechtelijk probeert aan te pakken. Het CCV en de politie adviseren met klem om alleen slotenmakers met PKVW-keurmerk in te schakelen of een lid van het NSSG. Men waarschuwt ook voor nep-keurmerken, zoals het Erkende Slotenmakers Keurmerk.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner