Beveiliging nieuws

Onze partners

Seris

Kiwa

ADI

Akuvox

VideoGuard

2N

Centurion

VVNL

Dahua

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

IDIS

Advancis

Eizo

Optex

Nenova

Hikvision

CardAccess

Alphatronics

Unii

CDVI

Securitas

Sequrix

SOBA

Gold-IP

Explicate

Eagle Eye Networks

NIBHV

DZ Technologies

MPL

VAIBS

HD Security

VBN

JMB Groep

Crown Security Services

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

GFT

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

HID

Secusoft

CSL

Connect Security

Bosch Security Systems

OSEC

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Add Secure

ASIS

Bydemes

NetworxConnect

G4S

i-Pro

Service Centrale Nederland

RoSecure

Multiwacht

EAL

De Beveiligingsjurist

Trigion

ASSA ABLOY

20face

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

Seagate

ARAS

SmartSD

VEB

Ajax Systems

Paxton

Top Security

SmartCell

Regio Control Veldt

Lobeco

Brivo

PG Security Systems

Milestone

Uniview

Paraat

Masset Solutions

Genetec

Speciaal politiebureau voor agenten met ptss

23 januari 2019
Redactie
06:36

In Rotterdam Poortugaal is nu een politiebureau geopend voor agenten die als gevolg van een ernstige gebeurtenis posttraumatische stress hebben opgelopen. Ze kunnen er in een prikkelarme omgeving re-integreren, terwijl ze toch politiewerk kunnen blijven verrichten.

De herstellende agenten houden zich onder andere bezig met onderzoek naar veelvoorkomende criminaliteit, zoals fietsendiefstallen en verduistering. Dus geen telefoons die de hele dag rinkelen en geen collega’s die heen en weer rennen. Het bureau, waar nu vijf agenten met ptss zijn gestationeerd, is een initiatief van Mariëtte Veldhoen en Nanda Bergsma. “Wij hopen met dit project collega’s met ptss te helpen, zodat ze de stap naar de werkvloer weer durven te zetten. Maar dan zonder prikkels en in een huiselijke omgeving”, zegt Veldhoen die zelf ook een traumatisch ervaring heeft opgedaan op het werk.

Groot probleem
Volgens de initiatiefnemers is het een groot probleem. Zij schatten dat er nu alleen al in Rotterdam zo’n 250 agenten met ptss rondlopen. Gelukkig zien zij wel dat het verschijnsel steeds meer als ziektebeeld wordt erkend en dat de politie er serieus mee omgaat.
Het nieuwe politiebureau in Portugaal biedt slachtoffers weer een dagstructuur, wat helpt bij de verwerking van het trauma. Later willen Veldhoen en Bergsma het project uitbreiden voor agenten met een burn-out. Hun wens is dat andere politieregio’s het voorbeeld volgen.
Een van de agenten in het nieuwe bureau heeft al sinds 2000 ptss. Hij probeerde weer aan het werk te gaan, maar kreeg elke keer weer terugvallen. Nu kan hij werken in een rustige omgeving, waardoor hij op een verantwoorde manier in het arbeidsproces kan terugkeren. Het initiatief is Phoenix genoemd, naar de mythische vogel die uit de as herrees. Het staat onder leiding van Jan van de Werken, die veel ervaring heeft met mensen met ptss.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner