Beveiliging nieuws

Onze partners

Service Centrale Nederland

Seagate

BHVcertificaat.online

Lobeco

Alarm Meldnet

VAIBS

PG Security Systems

Secusoft

De Beveiligingsjurist

NIBHV

Seris

Centurion

Kiwa

DZ Technologies

Gold-IP

ADI

2N

VEB

Optex

Sequrix

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

Ajax Systems

Crown Security Services

Regio Control Veldt

Advancis

VVNL

HID

ASSA ABLOY

RoSecure

Paraat

SmartCell

Paxton

Explicate

Add Secure

SmartSD

Dahua

Nimo Drone Security

VBN

Trigion

VideoGuard

Securitas

Top Security

ARAS

EAL

CardAccess

SOBA

Connect Security

ASIS

Genetec

CSL

G4S

Unii

NetworxConnect

Bosch Security Systems

Eizo

Oribi ID Solutions

Alphatronics

JMB Groep

Nenova

HD Security

Dero Security Products

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

20face

Nimo Dog Security

Akuvox

Eagle Eye Networks

i-Pro

Avigilon Alta

CDVI

GFT

Milestone

Hanwha Vision Europe

Brivo

Hikvision

MPL

Masset Solutions

Uniview

OSEC

IDIS

Standaardbeveiliging Android-telefoons werkt slecht

8 januari 2019
Redactie
16:00

Volgens de Consumentenbond beschermt de standaardbeveiliging van Android telefoons slecht tegen foute apps en phishing. Er werden 21 gratis en betaalde beveiligingsapps (van €7 tot €40 per jaar) getest, alsmede de ingebouwde beveiliging van Google (Play Protect en Safe Browsing).

Play Protect blokkeert slechts 56 procent van de 2000 malafide apps. De gemiddelde beveiligingsapp doet dat een stuk beter en blokkeert 89 procent, zo concludeert de Consumentenbond. Safe Browsing presteert nog slechter. Deze functie moet Chrome, de standaardbrowser in Android, beschermen, maar blokkeerde geen enkele van de 250 phishingwebsites. Dat is een risico omdat phishing op smartphones toeneemt en moeilijker te doorzien is dan op een computer.

Beste uit de test
Een goede beveiligingsapp is belangrijk voor bescherming tegen phishing en kwaadaardige apps. De Consumentenbond raadt Android-gebruikers aan om bijvoorbeeld de betaalde versie van Eset te installeren. Deze app kwam als de Beste uit de Test en blokkeerde 91 procent van de malafide websites. De app kost 10 euro per jaar. Het gebruiksgemak is goed en de app zorgt niet voor een merkbaar verlies in batterijduur of snelheid, aldus de producttesters. Bij diefstal van de smartphone of tablet biedt Eset de mogelijkheid om het apparaat te lokaliseren per sms en op afstand foto’s van de nieuwe gebruiker te maken.

Gratis
Een goed alternatief is de gratis app Sophos Mobile Security met eveneens een antidiefstalfunctie. De Engelstalige versie blokkeerde alle malafide apps en 84 procent van alle phishingwebsites. Wel slaat deze app regelmatig vals alarm, maar vooral bij buitenlandse en onbekende apps. In combinatie met de ingebouwde verlies- en diefstalhulp van Google of Samsung biedt Sophos goede bescherming van de Android-smartphone. Bovendien bevat de app geen advertenties. Dat is bij diverse andere gratis apps wel het geval.

Antidiefstalfunctie
Wat duurder, maar ook goed is Kaspersky Mobile Antivirus. Deze app kost 14 euro per jaar, maar blokkeert malafide apps nog iets beter dan Eset en heeft ook een efficiënte phishingbescherming. Verder is er nog Avira Antivirus Security Pro. Die kost 8 euro per jaar en heeft een eigen antidiefstalfunctie. Deze app detecteerde bijna alle foute apps in de test en blokkeerde 78 procent van de phishingwebsites. De gratis versie van Avira beschermt alleen niet tegen phishing.

Een volledig overzicht is te zien op deze website.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner