Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Dog Security

G4S

Trigion

NIBHV

SMC Alarmcentrale

MPL

ADI

EAL

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Centurion

CDVI

Add Secure

HID

De Beveiligingsjurist

Bydemes

Explicate

SmartSD

Paxton

Seagate

Unii

Genetec

Crown Security Services

SmartCell

Optex

BHVcertificaat.online

Paraat

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

ARAS

RoSecure

Advancis

Hikvision

Multiwacht

NetworxConnect

Gold-IP

VAIBS

Secusoft

SOBA

Masset Solutions

Connect Security

Regio Control Veldt

Avigilon Alta

Kiwa

i-Pro

OSEC

Eagle Eye Networks

VVNL

Bosch Security Systems

IDIS

Eizo

Securitas

CSL

VBN

GFT

VideoGuard

20face

Akuvox

Ajax Systems

CardAccess

DZ Technologies

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

2N

Nenova

ASIS

Lobeco

ASSA ABLOY

Brivo

Sequrix

Uniview

HD Security

PG Security Systems

Seris

JMB Groep

Nimo Drone Security

Top Security

VEB

Dahua

Alphatronics

Milestone

Strengere maatregelen tegen verspreiding corona

29 september 2020
Redactie
06:46

Maandagavond kondigde het Kabinet strengere maatregelen aan tegen verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gaan dinsdag om 18u in en blijven minimaal drie weken van kracht. Wat betekenen ze voor de beveiligingssector?

Voor de evenementenbranche is de situatie alleen maar nog rampzaliger geworden. Met uitzondering van betogingen worden buitenactiviteiten beperkt tot een maximum van veertig personen. Binnen zijn zelfs nog maar dertig personen toegestaan. Nieuwe kansen ontstaan wel in de detailhandel, die opnieuw verplicht wordt om een actief deurbeleid in te voeren. In sommige wijken is al gebleken dat ondernemers dit beter niet aan het eigen personeel kunnen overlaten, omdat dat niet getraind is in het omgaan met agressie. In de grote steden mogen winkeliers zelfs hun klanten verplichten een mondkapje te dragen. Ook in die situaties kan een professionele beveiliger meer dan wenselijk zijn.

Gedwongen sluiting
Bedrijven die er niet in slagen het coronavirus buiten de deur te houden, riskeren een gedwongen sluiting van twee weken. Vooral voor organisaties met een zogenoemde doorloopfunctie kan dat een uitdaging zijn. Daaronder vallen cultuurgebouwen en winkels. De eerste categorie mag alleen nog geregistreerde bezoekers toelaten met een maximum per tijdsblok. Bij winkels hangt het aantal klanten af van de oppervlakte. De ondernemer is verplicht klanten te weigeren als het te druk wordt. De horeca krijgt het het zwaarst te verduren. Nog maar maximaal dertig gasten zijn toegestaan met gezelschappen tot vier personen uit verschillende huishoudens. Registratie is verplicht, na 21u mogen geen gasten meer worden toegelaten en om 22u moet de zaak sluiten.

Niet eenvoudig
Handhaving van de maatregelen wordt niet eenvoudig, vooral niet vanwege het grote aantal uitzonderingen. Weliswaar zijn er nu geen regionale verschillen meer, maar het blijft ingewikkeld om te beoordelen voor welk gebouw bepaalde regels wel of niet gelden. Zo geldt de ’30 personen regel’ niet voor gebouwen waar religieuze, wettelijk verplichte of economisch essentiële activiteiten plaatsvinden. En de ’40 personen regel’ is niet van toepassing op betogingen, dierentuinen en pretparken. Verder zijn er uitzonderingen voor sportaccommodaties en gebouwen voor het openbaar vervoer. Sport blijft toegestaan, maar alleen zonder publiek.
Gelukkig voor de beveiliging is er ook een uitzondering op de registratieplicht voor contactberoepen. Kappers en masseurs moeten hun klanten registreren voor eventueel contactonderzoek, maar beveiligers, politieagenten en ook zorgverleners hoeven niet bij te houden wie zij op minder dan 1,5 meter benaderen om hun werk te kunnen doen.

Een volledig overzicht van de maatregelen is te vinden op deze website.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner