Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Top Security

VideoGuard

Paxton

SmartSD

2N

Akuvox

Centurion

Paraat

SMC Alarmcentrale

HID

ARAS

Explicate

Nimo Drone Security

VAIBS

SmartCell

BHVcertificaat.online

SOBA

CardAccess

Alphatronics

ADI

CSL

HD Security

Dero Security Products

20face

Uniview

VEB

Regio Control Veldt

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

Ajax Systems

RoSecure

Seris

VBN

Kiwa

Add Secure

Trigion

NIBHV

GFT

IDIS

JMB Groep

CDVI

Crown Security Services

Bydemes

PG Security Systems

DZ Technologies

Unii

Securitas

Optex

Brivo

Bosch Security Systems

Seagate

Eizo

Hanwha Vision Europe

Alarm Meldnet

ASIS

Genetec

Sequrix

Milestone

Nenova

Lobeco

Avigilon Alta

EAL

Connect Security

Gold-IP

G4S

OSEC

Service Centrale Nederland

Multiwacht

VVNL

i-Pro

Secusoft

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Masset Solutions

Advancis

Eagle Eye Networks

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

Structurele problemen bij organisaties die onder J&V vallen

2 mei 2019
Redactie
06:59

De Inspectie Justitie en Veiligheid uit in haar Jaarbericht 2018 haar zorgen over de problemen die al langere tijd spelen bij diverse organisaties die onder haar toezicht staan, waaronder politie, reclassering en vreemdelingenzaken. Het gaat vooral om onvoldoende personele bezetting en slechte informatie-uitwisseling.

De politie en de forensische zorg en organisaties werkzaam op het terrein van de sanctietoepassing kampen al sinds 2017 met onderbezetting, waarschuwt de Inspectie J&V. Een ander hardnekkig probleem is het niet goed informeren van elkaar. Dit constateerde de Inspectie in 2018 bij organisaties in de jeugdhulpverlening, de jeugdreclassering en de vreemdelingenketen. Eerder zag de Inspectie dit al in de keten die gaat over de terugkeer van vreemdelingen.

Verbeteren
De organisaties werken aan het verbeteren van deze weerbarstige problemen. In veel gevallen volgen zij aanbevelingen van de Inspectie op. Maar het betreft ingewikkelde thema’s die tijd en energie kosten en waarbij vaak veel partijen zijn betrokken.
Bij een aantal organisaties zag de Inspectie vorig jaar dat er onvoldoende sturing is op mensen, middelen en processen. Dat constateerde zij onder meer bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij beschikten over onvoldoende informatie om te weten of ze bewoners van asielzoekerscentra een veilige woonomgeving boden.

Lerend vermogen
De Inspectie onderzoekt onder meer waarom diverse organisaties hun doelen wel of niet halen bij het uitvoeren van hun taken. Dat is onderdeel van het ‘lerend vermogen’ dat zij wil bevorderen bij de organisaties die onder haar toezicht staan.
Het is één van de pijlers van haar Meerjarenprogramma 2018-2002 en haar Koers 2020. De Inspectie kijkt met deze organisaties naar een werkwijze waarop zij in de toekomst zelf hun functioneren goed kunnen onderzoeken.
De Inspectie leverde vorig jaar haar eerste periodieke beelden op waarbij zij kijkt naar de werking van een stelsel als geheel. Dat betroffen de onderzoeken landelijk beeld inrichting repressieve brandweerzorg, politieonderwijs en het toezicht op de terugkeer van vreemdelingen. In 2019 levert de Inspectie periodieke beelden over opsporing door de politie en over rampenbestrijding en crisisbeheersing door veiligheidsregio’s.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner