Beveiliging nieuws

Onze partners

ARAS

Lobeco

DZ Technologies

Paraat

CDVI

VideoGuard

De Beveiligingsjurist

Genetec

Centurion

Unii

Dahua

ADI

Akuvox

Uniview

HID

IDIS

Eizo

Alphatronics

SMC Alarmcentrale

Advancis

Gold-IP

VBN

Optex

Securitas

Crown Security Services

Brivo

VAIBS

Seris

Avigilon Alta

EAL

Nimo Drone Security

OSEC

SOBA

SmartCell

GFT

Dero Security Products

CSL

SmartSD

BHVcertificaat.online

MPL

Sequrix

Milestone

Paxton

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

RoSecure

ASIS

NetworxConnect

ASSA ABLOY

Top Security

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

JMB Groep

VEB

20face

Multiwacht

Explicate

Regio Control Veldt

Trigion

Traka ASSA ABLOY

G4S

HD Security

NIBHV

PG Security Systems

Nimo Dog Security

VVNL

i-Pro

CardAccess

Add Secure

Bydemes

Secusoft

Nenova

Seagate

Masset Solutions

Hikvision

Connect Security

Bosch Security Systems

2N

Kiwa

Eagle Eye Networks

Service Centrale Nederland

Supportercafés bestookt met vuurwerkbommen

8 mei 2021
Redactie
07:37

Voetbalgeweld lijkt een nieuwe dimensie gekregen te hebben, nu stadions al lange tijd gesloten zijn voor het publiek. Onder andere twee cafés van Feyenoord-fans werden de laatste dagen getroffen door vuurwerkbommen en in de nacht van vrijdag op zaterdag moest een café van Ajax-supporters er aan geloven.

De politie heeft inmiddels een 21-jarige Amsterdammer aangehouden die mogelijk betrokken is bij de explosies in Rotterdam. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Explosies
In de afgelopen week werden bewoners in verschillende delen van Rotterdam opgeschrikt door explosies. In de nacht van 4 op 5 mei waren een café aan de Bierens de Haanweg en het portiek van een woning aan de Ranonkelstraat doelwit. In de nacht van donderdag op vrijdag was het raak bij een café aan het Kreekplein en bij zowel een portiek op de Forelstraat als een portiek op Blecourtstraat. De schade was groot, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Het onderzoek leidde vrijdag naar de 21-jarige verdachte. Onderzocht wordt wat het motief was van de verdachte. Het onderzoek naar deze reeks explosies gaat dan ook onverminderd verder.

Wraak
Kennelijk riepen de explosies in Rotterdam wraaklust op, want in de nacht van vrijdag op zaterdag ontplofte in de Balboastraat in Amsterdam een vuurwerkbom bij café Vak West, waar onder normale omstandigheden veel Ajax-supporters komen. Ook bij deze explosie vielen geen gewonden, maar werd wel een raam vernield. Een rolluik aan de binnenzijde voorkwam dat ook het interieur werd vernield. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is tussen de aanslagen van de afgelopen week en dat het geweld te maken heeft met de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, die zondagmiddag in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner