Tweede topmodel Bosch geschikt voor Inteox

Na de MIC 7100i is nu ook de Autodome 7000i van Bosch onderdeel geworden van het Inteox-programma. Dit houdt in dat op het apparaat apps geïnstalleerd kunnen worden voor extra functionaliteit. Dezelfde apps zijn te gebruiken voor camera’s van andere merken die aan de Inteox-eisen voldoen.

Inteox is voor bewakingscamera’s wat Android is voor smartphones. Bosch verwacht dat gebruikers in de nabije toekomst steeds vaker specifieke eisen gaan stellen aan de functionaliteit van bewakingscamera’s. Die extra functies kunnen dan apart worden aangeschaft. Het is voor ontwikkelaars echter niet handig om hier apps voor te bouwen, als die per merk verschillend moeten zijn. Daarom is Inteox ontwikkeld. De bedoeling is dat alle fabrikanten deze technologie gaan gebruiken, zodat installateurs in één app store terecht kunnen voor extra functies. Het besturingssysteem wordt geleverd door Security and Safety Things, dat ook de app store runt. Hierin staan intussen tientallen apps voor onder andere crowd management, winkels, stadions en ziekenhuizen.
Inmiddels zijn er zes fabrikanten die Inteox in cameramodellen toepassen. Naast Bosch zijn dat onder andere Hanwha Techwin en Vivotek. Om het initiatief meer kracht bij te zetten, zal Bosch de komende tijd steeds meer camera’s geschikt maken voor Inteox. Nu is dus de 7100i aan de beurt. Deze biedt al de functialiteit van Bosch Video Analytics, maar kan na aanschaf verder worden uitgebreid met apps uit de app store van Security and Safety Things.

Gedeeld

Geef een reactie