Beveiliging nieuws

Onze partners

Add Secure

Hanwha Vision Europe

Nimo Dog Security

Centurion

Nimo Drone Security

Oribi ID Solutions

Trigion

CDVI

SmartCell

HD Security

20face

Unii

Multiwacht

Nenova

NIBHV

EAL

Dero Security Products

Avigilon Alta

IDIS

Milestone

VVNL

De Beveiligingsjurist

ASIS

NetworxConnect

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

Kiwa

MPL

DZ Technologies

Seagate

Connect Security

CardAccess

Securitas

VAIBS

Seris

Top Security

Lobeco

G4S

Ajax Systems

PG Security Systems

VEB

RoSecure

Optex

Genetec

Eizo

Service Centrale Nederland

Hikvision

Gold-IP

HID

Dahua

SmartSD

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Akuvox

VBN

Secusoft

SOBA

Paraat

Brivo

Crown Security Services

VideoGuard

Bydemes

2N

GFT

ARAS

OSEC

Uniview

Paxton

JMB Groep

ADI

i-Pro

Alphatronics

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

Sequrix

Advancis

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

CSL

Masset Solutions

Explicate

Uneto-VNI omgedoopt in Techniek Nederland

15 januari 2019
Redactie
16:27

Brancheorganisatie Uneto-VNI heet vanaf donderdag 15 januari Techniek Nederland. De ondernemersvereniging, met een afdeling voor technische beveiligingsbedrijven, zegt met deze nieuwe naam meer herkenbaarheid en een duidelijker profiel te willen uitstralen.

Vicevoorzitter Claudia Reiner onthulde de naam en het logo donderdagmiddag om 4 uur op een groot scherm op station Rotterdam Centraal.
De technieksector behoort volgens de branchevereniging tot de snelst groeiende bedrijfstakken in ons land. De sector is nu al goed voor zo’n 150.000 arbeidsplaatsen en groeit binnen afzienbare tijd door naar 200.000 werknemers. Het productievolume zal toenemen van 21 miljard euro in 2019 tot 23 miljard euro in 2023. Voorzitter Doekle Terpstra: “De hele sector ademt innovatie, dat geldt voor de grote ondernemingen, maar zeker ook voor de kleinere bedrijven. Onze leden zijn actief in de gebouwde omgeving, infra en industrie. De nieuwe naam maakt die veelzijdigheid meer dan ooit zichtbaar.”

Ambitieus maar realistisch
Terpstra: “Het is glashelder dat de energietransitie zonder techniek geen kans van slagen heeft. Techniek Nederland is ambitieus, maar ook realistisch. Het is niet zo dat we de cv-ketel en het gasleidingnetwerk al kunnen afschrijven. Integendeel; we hebben álle opties nodig om onze woningen en gebouwen te verduurzamen. Daar passen ook technieken in die nu nog volop in ontwikkeling zijn, zoals duurzaam gas en waterstofgas. Ons uitgangspunt is dat we burgers niet onnodig op kosten jagen én het bedrijfsleven concurrerend houden.”

Aanspreekpunt voor de hele technieksector
De technieksector wordt steeds veelzijdiger en digitaler. De ruim 5.000 leden van Techniek Nederland installeren technische systemen, maar houden zich ook bezig met digitale ontwerpen van gebouwen en infrastructuur, data-analyses voor beheer en onderhoud, vastgoed-energiemanagement en de energievoorziening voor elektrisch vervoer. Terpstra: “De grenzen tussen branches vervagen. Naast installatiebedrijven zullen ook andere soorten ondernemingen interesse hebben voor het lidmaatschap van Techniek Nederland. Ze zijn van harte welkom; onze vereniging wordt er alleen maar krachtiger van.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner