Beveiliging nieuws

Onze partners

Kiwa

Brivo

Alphatronics

G4S

Milestone

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Add Secure

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

ADI

Securitas

Eagle Eye Networks

GFT

HD Security

Paxton

PG Security Systems

Seagate

SOBA

CardAccess

Ajax Systems

Optex

Uniview

Multiwacht

VideoGuard

JMB Groep

Connect Security

BHVcertificaat.online

20face

VVNL

Regio Control Veldt

Top Security

VEB

ASIS

Avigilon Alta

IDIS

Crown Security Services

ARAS

NIBHV

SmartCell

Secusoft

Unii

Alarm Meldnet

Bydemes

HID

Hanwha Vision Europe

Masset Solutions

SmartSD

Gold-IP

ASSA ABLOY

Akuvox

i-Pro

Sequrix

VBN

Paraat

Nimo Dog Security

Lobeco

EAL

Trigion

2N

Seris

Service Centrale Nederland

Genetec

Advancis

Hikvision

RoSecure

DZ Technologies

Eizo

Explicate

De Beveiligingsjurist

Nenova

Centurion

OSEC

Dero Security Products

NetworxConnect

CDVI

VAIBS

CSL

VEB ondersteunt initiatief Excellent Cameratoezicht

17 januari 2019
Redactie
17:39

Twee leden van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) gaan helpen bij de invulling van het vorige week gestarte initiatief Excellent Cameratoezicht. Met dit project wil het ministerie van Justitie en Veiligheid helpen de algemene kwaliteit van camerasystemen te verbeteren.

Ruim de helft van de camerasystemen presteert onder de maat, stelde het ministerie van Justitie & Veiligheid onlangs vast. Dat komt meestal niet omdat er slechte camera’s zijn gebruikt, maar omdat ze verkeerd zijn geprojecteerd of dat er geen rekening is gehouden met moeilijke lichtomstandigheden. Het is voor gebruikers niet eenvoudig om objectief te beoordelen wat goed en wat niet goed is en hoe de kwaliteit eventueel verbeterd kan worden. Daarom worden deskundigen aangesteld, die ter plekke een scan gaan uitvoeren. Dit begint in Noord-Holland en wordt dan geleidelijk uitgebreid naar de rest van Nederland.

Betere camerabeelden
Ook de VEB vindt het van groot belang dat haar leden hoge kwaliteit leveren. Zeker waar het gaat om cameratoezicht. Daarom ondersteunt zij het initiatief van harte. Excellent Cameratoezicht is bedacht door de Rijksoverheid, politie, het CCV en het Platform Criminaliteitsbeheersing. Het beoogde eindresultaat is betere camerabeelden, die kunnen bijdragen aan het oplossen van misdrijven. Noord-Hollandse ondernemers kunnen nu al online een scan aanvragen bij het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland. Daarna komt een rapporteur langs die beoordeelt in hoeverre de opgenomen beelden bruikbaar zijn. Aan de hand daarvan kan de aanvrager maatregelen nemen ter verbetering van de beeldkwaliteit. De VEB heeft, samen met Techniek in de kerngroep Excellent Cameratoezicht, een belangrijke rol gespeeld bij de technische kant van het project. Met de kennis en ervaring levert de branchevereniging een bijdrage aan de technische invulling van de verbeterpunten die voortkomen uit de scan.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner