Beveiliging nieuws

Onze partners

Eizo

Seagate

SmartSD

HID

VAIBS

MPL

Oribi ID Solutions

Centurion

i-Pro

Ajax Systems

2N

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Nimo Drone Security

OSEC

HD Security

BHVcertificaat.online

Lobeco

Dero Security Products

Unii

Nenova

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

VBN

Multiwacht

Bydemes

Regio Control Veldt

Add Secure

CDVI

Explicate

Kiwa

PG Security Systems

Paxton

GFT

SmartCell

Akuvox

Sequrix

Top Security

20face

Securitas

RoSecure

Nimo Dog Security

Trigion

Milestone

Brivo

Paraat

G4S

ASIS

VVNL

Hikvision

ADI

Avigilon Alta

ASSA ABLOY

Advancis

Secusoft

JMB Groep

Crown Security Services

NIBHV

Alarm Meldnet

Seris

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

Optex

Connect Security

De Beveiligingsjurist

ARAS

VEB

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

EAL

IDIS

Genetec

Uniview

CSL

SOBA

Dahua

VideoGuard

DZ Technologies

Veel politiezaken opgelost mede door tips burgers

2 mei 2018
Redactie
07:33

Uit de cijfers over 2017 van de landelijke opsporingscommunicatie blijkt dat burgers en politie steeds meer en beter samenwerken in opsporingsonderzoeken. Vooral opsporings-tv is belangrijk als het gaat om verdachten vinden.

In 2017 werden 356 zaken landelijk uitgezonden, waarbij in 152 zaken, mede door tips van burgers verdachten zijn aangehouden. Dat is 43 procent van alle zaken. Dit maakte korpschef Erik Akerboom bekend in de uitzending van Opsporing Verzocht op 1 mei.

Vooral overvallen
Er worden veel actuele zaken behandeld in de uitzending van Opsporing Verzocht. Vroegtijdig inschakelen van Opsporingscommunicatie levert veel bruikbare tips op voor het onderzoeksteam. In de opsporingsprogramma’s komen allerlei soorten criminaliteit aan bod van diefstal van een bankpas tot moordzaken. Vooral overvallen stonden het afgelopen jaar op de agenda. Van de 356 zaken ging het in 104 gevallen om een overval cq woningoverval. De delicten diefstal en levensdelicten kwamen beiden 44 keer in de uitzending.

Top tien
Politie en Openbaar Ministerie werken bij opsporingsberichtgeving samen met de programma’s Opsporing Verzocht, Hart van Nederland en Goedemorgen Nederland. Het publiek dat naar Opsporing Verzocht kijkt en reageert is hoog. Het programma staat steevast in de top tien van meest bekeken programma’s met gemiddeld 1,2 miljoen kijkers . Het programma brengt de meeste zaken waarbij politie en OM landelijk de hulp nodig vraagt van het publiek. Zo zijn er 353 zaken in Opsporing Verzocht getoond. In 151 van deze zaken werden aanhoudingen verricht.

Aanhoudingen
In 2017 waren er 52 zaken die zowel in Opsporing Verzocht als Hart van Nederland werden getoond. Van dat aantal werden dankzij informatie in dertig zaken aanhoudingen gedaan. Drie zaken werden alleen in Hart van Nederland besproken, waarbij in één zaak verdachten werden aangehouden. Naast landelijke programma’s zet de politie ook regionale opsporingsprogramma’s in en gebruikt het de eigen regionale en landelijke social media accounts, om zo veel mogelijk burgers te bereiken.

Bron: politie.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner