Veiligheidsdiensten bezorgd over corona-activisten

De maatschappelijke onrust rond het coronabeleid en de toename van complottheorieën en bedreigingen van politici hebben de aandacht van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV). Dat meldt het AD.

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wordt dit nieuwe fenomeen opgenomen in het volgende Dreigingsbeeld Terrorisme in Nederland (DTN). Dat verschijnt drie keer per jaar en geeft een globaal beeld van radicalisering, extremisme en terroristische dreiging. De NCTV zegt zich zorgen te maken over het steeds fellere debat over de coronamaatregelen. Premier Rutte wordt door sommige tegenstanders zelfs met de dood bedreigd. Reden voor de veiligheidsdiensten om na te denken over verscherping van de bewaking en beveiliging van politici.

Biologisch wapen
Volgens Nieuwsuur gaan steeds meer mensen denken dat corona een overheidscomplot is en dat de ziekte opzettelijk is veroorzaakt met een biologisch wapen. Willem Engel, voorman van Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin), vergelijkt het verplichte mondkapje met de Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog. Dergelijke uitspraken zijn olie op het vuur dat woedt onder mensen die veel schade ondervinden door de coronamaatregelen, doordat hun bedrijf in de moeilijkheden zit, zij hun baan verliezen of dierbaren niet kunnen bezoeken. De overheid wil zich daarom blijven inspannen om begrip te kweken voor de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand en verplichte registratie in restaurants.

Het volledige artikel is hier te lezen.

Gedeeld

Geef een reactie