Beveiliging nieuws

Onze partners

CSL

20face

Gold-IP

Multiwacht

Nimo Drone Security

ARAS

IDIS

Bosch Security Systems

Alphatronics

HD Security

ADI

Explicate

G4S

Milestone

Ajax Systems

RoSecure

Seagate

De Beveiligingsjurist

Masset Solutions

Securitas

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

Akuvox

SOBA

CDVI

JMB Groep

Brivo

Nimo Dog Security

Optex

Lobeco

VAIBS

Nenova

Oribi ID Solutions

Secusoft

Paxton

Connect Security

Crown Security Services

Uniview

NetworxConnect

Seris

Genetec

VVNL

SmartSD

Eizo

EAL

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

GFT

NIBHV

2N

Alarm Meldnet

Hikvision

CardAccess

Kiwa

Unii

MPL

SmartCell

OSEC

ASSA ABLOY

DZ Technologies

Top Security

ASIS

Trigion

Add Secure

Sequrix

i-Pro

BHVcertificaat.online

VEB

Paraat

Avigilon Alta

Centurion

Advancis

Bydemes

HID

VBN

PG Security Systems

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

Versoepelingen gelden ook voor diverse veiligheidstrainingen

26 februari 2021
Redactie
15:19

Na een intensieve lobby heeft het kabinet het belang onderkend van de doorgang van EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen voor de zakelijke markt. Reden voor Paraat uit Nieuw-Vennep om al meteen de komende week weer volop van start te gaan met deze belangrijke trainingen.

Tijdens de persconferentie van 23 januari werd er met geen woord over gerept, maar in de gedetailleerde beschrijving van de ‘versoepelingen’ per 3 maart, staan veiligheidstrainingen voor bedrijven expliciet vermeld. “Dat betekent dat onze branche haar werkzaamheden weer volledig mag opstarten en oefencentra weer volledig openen mogen voor alle bedrijven, instellingen en organisaties”, zegt directeur Wim Hamilton van Paraat.

Uitzondering
Omdat de lockdown waarschijnlijk nog wel lange tijd voortduurt, besloot het kabinet om een uitzondering te creëren op het verbod om deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten. Dat betekent dat locaties voor praktijkcertificering en -examinering van opleidingen en cursussen voor vaardigheden op het gebied van bedrijfsveiligheid weer open mogen, zo laat branchevereniging BVBN weten. Daarmee wordt het opleiden in hulpverleningshandelingen en het werken in, op en vanaf een voer- en vaartuig weer mogelijk gemaakt.

Afstand houden
Hulpverleningshandelingen zullen wel zoveel mogelijk op afstand en met hulpmiddelen plaatsvinden. Dat kan echter niet met alle (onderdelen van) opleidingen, zoals de EHBO-opleiding die nodig is voor iemands beroep of functie, zoals de bedrijfshulpverlener. Het zal doorgaans gaan om praktijkcertificaten met een beperkte geldigheidsduur of praktijkexamens die periodiek moeten worden afgenomen, zoals bij een opleiding tot bedrijfshulpverlener of cursussen gericht op bedrijfsveiligheid. Daarbij dienen uiteraard de 1,5 meter afstand, coronamaatregelen en het brancheprotocol in acht te worden genomen. Daar waar dat mogelijk is, dienen opleiders bij voorkeur gebruik te maken van e-learning om zo de contactmomenten te beperken.

Cursussen aan particulieren (personen die een EHBO-certificaat niet nodig hebben voor hun beroep of bedrijf) zullen nog niet worden hervat.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner